Home » Obesitas en afvallen » Wegovy
Bent u op zoek naar een manier om af te vallen en op gewicht te blijven? Het geneesmiddel Wegovy kan daarin ondersteunen. Belangrijk daarbij is dat dit middel altijd wordt gebruikt in combinatie met een gezondere levensstijl, waarin voldoende beweging en gezonde voeding centraal staan. Het gebruik van alleen Wegovy, zonder aanpassingen te doen in uw levensstijl, is dus niet voldoende.

Wegovy bestellen zonder recept ↓

Prijs Wegovy vanaf € 99,95

 • Dosering: Wegovy Injecties
 • Prijs Wegovy (incl. online consult): € 99,95

3 online apotheken waar u veilig, anoniem en snel een online consult kunt aanvragen om af te vallen:

Nederland:
België:

Wegovy

De belangrijkste feiten over Wegovy:

 • Wegovy (Semaglutide) is een injecteerbaar medicijn dat wordt voorgeschreven bij volwassen met obesitas.
 • Wegovy afslankmiddel vermindert het risico op hart- en vaatziekten met 20%.
 • Om Wegovy te kopen, moet je een recept hebben van je (huis)arts.
 • Wegovy is sinds eind 2023 en begin 2024 verkrijgbaar bij de online apotheek.
 • Een Amerikaans onderzoek uit 2023 heeft aangetoond dat semaglutide na ongeveer 15 maanden kan leiden tot een gewichtsverlies van ongeveer 15 % van uw lichaamsgewicht (bron: Medischcontact.nl, 2021)

Wegovy online kopen – Dit moet je weten

Wegovy kan in Nederland en België gekocht worden via gespecialiseerde online apotheken. Doordat de medicatie online te koop is, hoef je hier dus niet eens je huis voor uit. Via de gecertificeerde online apotheken ontvang je een product van hoge kwaliteit en met snelle levering. Bestellen is simpel. Hiervoor kun je een online elektronisch medisch formulier invullen bij de online apotheek. Is er een doktersvoorschrift nodig? Dan kan in de meeste gevallen ook online geregeld worden. U krijgt dan een online consult bij een gekwalificeerde arts. Hiervoor betaalt u niets extra’s, want deze kosten zijn inbegrepen in de aankoopprijs. Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u de medicatie binnen enkele werkdagen thuis. Op deze manier medicatie bestellen kan overigens niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld België, Spanje en Duitsland. Dus zelfs als u tijdelijk in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld voor een vakantie of een zakelijk verblijf, kunt u uw bestelling online plaatsen.

Wat is de prijs van Wegovy?

De prijzen van Wegovy kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk van de apotheek en eventuele kortingen of verzekeringen die beschikbaar zijn. Vergelijk prijzen zorgvuldig en overweeg de beschikbare opties voordat je een aankoop doet. Wegovy is online beschikbaar voor een prijs vanaf 99,95 euro. Verzendkosten en de kosten voor een eventueel medisch consult zitten in die prijs inbegrepen.

Zo verloopt het online verkoopproces

Als u Wegovy online wilt aanschaffen, is dit in de meeste gevallen in een paar stappen geregeld:

 1. Het online aankoopproces van Wegovy begint bij het kiezen van de online apotheek waar u de medicatie wilt aanschaffen;
 2. Meestal krijgt u bij het invoeren van uw bestelling de vraag een medische vragenlijst in te vullen;
 3. Een erkende arts beoordeelt op basis van de medische vragenlijst uw medische geschiedenis om de geschiktheid van Wegovy voor u te beoordelen;
 4. Bij goedkeuring wordt het medicijn discreet naar uw huisadres verzonden.

Online bestelproces Wegovy

Zo veilig is online bestellen

Veiligheid is een prioriteit bij het online bestellen van medicijnen. Zorg ervoor dat u alleen bestelt bij erkende apotheken met de juiste vergunningen. Online consultaties moeten worden uitgevoerd door gekwalificeerde artsen. Of een online apotheek een juiste vergunning heeft, kunt u nakijken door op de website te zoeken naar een groen-wit logo. Als u hier op klikt, komt u op een website van de overheid, waarop u meer informatie kunt vinden over de vergunning van de desbetreffende apotheek.

Betaalmethoden om online Wegovy te kopen

De geaccepteerde betaalmethoden kunnen variëren tussen verschillende online apotheken. Populaire methoden zijn iDeal, creditcards (VISA en Mastercard), betaalpassen of elektronische overboekingen. Zorg ervoor dat u een veilige betaalmethode kiest bij het online bestellen van Wegovy. Controleer bijvoorbeeld of er een slotje in de browserbalk staat. Dit betekent dat er sprake is van een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Wegovy

Voor wie is Wegovy geschikt?

Wegovy is alleen verkrijgbaar op doktersvoorschrift en is dus niet vrij verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Wanneer u het middel wilt gaan gebruiken, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ten eerste zal de arts naar uw BMI kijken. In principe wordt het middel alleen voorgeschreven als er sprake is van obesitas (met een BMI van 30 of meer), of wanneer er sprake is van overgewicht met bijkomende gezondheidsproblemen. Door overgewicht kunt u bijvoorbeeld last krijgen van een hoge bloeddruk, diabetes, slaapapneu en ongewone vetgehalten in uw bloed.

Kort samengevat:

Wegovy wordt voorgeschreven bij mensen met:

 • obesitas en een BMI van 30 kg/m² of meer;
 • of overgewicht en een BMI van 27 tot 30 kg/m² . Hierbij heeft de patiënt 1 of meer aandoeningen die met het gewicht samenhangen. Voorbeelden hiervan zijn diabetes type 2, gereguleerde hypertensie of dislipidemie.

Bron: Zorginstituutnederland.nl

Hoe werkt Wegovy?

De werkzame stof in dit geneesmiddel is semaglutide. Semaglutide is een GLP-1-receptoragonist, met dezelfde werking als het hormoon GLP-1, dat van nature al in ons lichaam zit. Het lijkt erop dat deze stof onder meer onze eetlust reguleert. Door het toedienen van Wegovy krijgt u eerder een gevoel van verzadiging. Ook ontstaat er door het middel minder snel een hongergevoel en trek in eten. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een gezond dieet vol te houden en om af te vallen.

Bij stofwisselingsziekten zoals diabetes wordt dit echter ook door andere factoren bepaald, zoals hoeveel insuline er aangemaakt wordt, hoe effectief die insuline is en hoe de synchroniteit van de insulineaanvoer is. Semaglutide kan een gebrekkige werking van alvleeskliercellen compenseren, waardoor het natuurlijk evenwicht weer terugkomt. Dit zorgt bij patiënten die overgewicht hebben door diabetes voor vermagering. Een bijeffect van semaglutide is dat de stof de maaglediging vertraagt. Hierdoor ervaart u minder eetlust en is semaglutide dus ook effectief bij mensen die geen stofwisselingsziekte hebben. (Bron: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)

Hoe gebruikt u Wegovy?

Het geneesmiddel Wegovy wordt geleverd in de vorm van een voorgevulde pen, met daarin een oplossing. Deze oplossing kan geïnjecteerd worden. Dit dient te gebeuren onder de huid van de bovenarmen, dijen of buik. Een maal per week injecteren is voldoende om effect te bemerken. Doorgaans wordt gestart met een wekelijkse dosis van 0,25 mg. Op deze manier kan het lichaam langzaam aan het middel wennen. Vervolgens kan in de loop van 16 weken de dosering langzaam verhoogd worden tot uiteindelijk 2,4 mg.

Krijgt u dit geneesmiddel voorgeschreven? Dan mag u het middel zelf toedienen. In principe mag u steeds weer een andere plek op de huid kiezen om de injectie toe te dienen. Daarnaast is het ook mogelijk om de dag waarop u de injectie neemt af te wisselen. Zo kunt u de ene week de injectie op dinsdag toedienen, terwijl u de andere week kiest voor de donderdag. Zolang u wekelijks een injectie krijgt en er minimaal drie dagen tussen twee injecties zitten is dit geen enkel probleem. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Ook kunt u meer informatie vinden in de bijsluiter: Wegovy Bijsluiter.

Schema dosis verhoging Wegovy:

Week Dosis
Week 1-4 Eenmaal: 0,25 mg
Week 5-8 Eenmaal:  0,5 mg
Week 9-12 Eenmaal: 1 mg
Week 13-16 Eenmaal: 1.7 mg
Vanaf week 17 Eenmaal: 2,4 mg

Zie ook de illustrate hieronder: 
Wegovy doseerschema

Uitleg doseerschema

Volwassenen:

 • De aanbevolen dosis is wekelijks 2,4 mg, die gedurende 16 weken geleidelijk wordt opgevoerd.
 • De startdosis is 0,25 mg per week.
 • Uw arts zal u specifieke instructies geven om de dosis elke 4 weken geleidelijk te verhogen totdat de aanbevolen dosis van 2,4 mg per week is bereikt.
 • Na het bereiken van deze dosis dient u deze niet verder te verhogen.

Let op: in geval van ernstige misselijkheid of overgeven, is het raadzaam om met uw arts te overleggen over het uitstellen van de dosisverhoging. Ook kunt u terugkeren naar de vorige dosis totdat de klachten verminderen.

Jongeren vanaf 12 jaar:

Jongeren dienen hetzelfde dosisverhogingsschema te volgen als volwassenen (raadpleeg hierboven). De dosis moet worden verhoogd tot 2,4 mg semaglutide (onderhoudsdosis) of tot de maximaal verdraagbare dosis is bereikt. Raadpleeg hiervoor altijd je huisarts.

Bron: Overgewichtnederland.nl

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel?

Net als bij andere geneesmiddelen kunnen ook bij het gebruik van Wegovy bijwerkingen optreden. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Daarbij wordt vermeld hoe vaak deze gemiddeld voorkomen. Dit wil niet zeggen dat u deze bijwerkingen zelf zult ervaren. Heeft u wel veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts, mogelijk zijn er alternatieven, of helpt het om de dosering te verlagen. Mogelijke bijwerkingen van dit middel zijn onder meer misselijkheid, overgeven, hoofdpijn, diarree, buikpijn en verstopping.

 

Afvallen met injecties

Wilt u Wegovy gebruiken om af te vallen? Dan is het goed om te weten hoe u de medicatie dient te gebruiken. Volg bij het gebruik altijd de aanwijzingen van uw arts goed op. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie vinden over het gebruik van dit middel. Meestal gelden in ieder geval de volgende voorschriften:

 • U dient de medicatie toe met behulp van een injectie. Deze plaatst u in het vel van uw onderbuik, schouder of dij. Spuit niet in uw spieren of aderen;
 • De penspuit zit bijgesloten in de verpakking van de medicatie;
 • Voer de procedure dagelijks rond hetzelfde tijdstip uit, zodat er een stabiel en continu proces is. Ook verkleint u met een vast tijdstip de kans om een toediening te vergeten;
 • Doorgaans is de startdosering 0,25 mg per dag. Zo went het lichaam aan de behandeling en kan ook bekeken worden of er bijwerkingen optreden. De dosering dient vervolgens wekelijks opgehoogd te worden, tot een maximale dosering van 2,4 mg (onderhoudsdosis). Dit duurt meestal zeventien weken. (Bron: novo-pi.com/wegovy)

De noodzaak van een obesitasbehandeling

Het is belangrijk om obesitas te behandelen, omdat overgewicht tal van aandoeningen kan veroorzaken. Om sneller gewicht te verliezen kan medicatie ingezet worden, zoals Saxenda of Wegovy. Overleg met uw arts of dergelijke medicatie in uw geval nodig is, bijvoorbeeld om de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten te verkleinen. Overgewicht kan bijvoorbeeld leiden tot een hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol. Ook vergroot obesitas de kans op diabetes type 2 en verschillende vormen van kanker. Is er sprake van vetophopingen in de nek? Dan kan dit leiden tot slaapapneu, waarbij sprake is van een ongelijkmatige ademhaling.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Wegovy

Als u medicatie gaat gebruiken, kunt u hierover vragen hebben. Raadpleeg daarvoor uw apotheker of arts. Ook kunt u veel antwoorden vinden in de bijsluiter. Hierin vindt u onder meer een uitgebreide gebruiksaanwijzing en meer informatie over mogelijke bijwerkingen. Heeft u een vraag? Check dan onderstaand overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden.

Wat is Wegovy?  

Wegovy, ook bekend als semaglutide, is een medicijn dat is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van obesitas bij volwassenen. Het behoort tot de GLP-1-receptoragonisten en werkt door de eetlust te verminderen en het gevoel van volheid te vergroten.

Hoe effectief is Wegovy?

Als u de aanwijzingen van uw arts goed volgt en Wegovy bij u het gewenste effect heeft, kan u vijf tot wel tien procent gewicht verliezen. Daarnaast heeft het middel een ondersteunende rol als het gaat om gezonder eten. Wilt u zoveel mogelijk effectief bemerken van dit geneesmiddel? Sla dan geen injecties over en combineer de behandeling met een actieve levensstijl en een dieet met weinig calorieën. Verder dient u bij het gebruik van Wegovy rekening te houden met mogelijke bijwerkingen. Misselijkheid en overgeven, slapeloosheid, uitdroging, verstopping en huidirritatie op de plek waar wordt geïnjecteerd zijn hier voorbeelden van. Ook suïcidale gedachten zijn gemeld, maar het is nog onduidelijk of dit daadwerkelijk komt door het innemen van dit geneesmiddel. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

Werkt Wegovy echt?

Bent u benieuwd of Wegovy echt effectief is als het gaat om gewichtsverlies? Diverse studies wijzen uit dat dit inderdaad het geval is. Bij deze studies behaalde een groot deel van de deelnemers een gewichtsverlies van minimaal vijf procent. Bij de meeste van deze onderzoeken ging het om deelnemers die in het verleden al vaker hadden geprobeerd om gewicht te verliezen, maar waar dit nog niet tot blijvend succes had geleid. De BMI van de deelnemers aan de onderzoeken was minimaal 27, waarbij sprake was van gezondheidsproblemen door het overgewicht. (Bron: us.sagepub.com)

In welke doseringen is Wegovy verkrijgbaar?

 • Wegovy doseringenWegovy 0,25 mg – elke voorgevulde pen bevat 0,25 mg semaglutide
 • Wegovy 0,5 mg – elke voorgevulde pen bevat 0,5 mg semaglutide
 • Wegovy 1 mg – elke voorgevulde pen bevat 1,0 mg semaglutide
 • Wegovy 1,7 mg – elke voorgevulde pen bevat 1,7 mg semaglutide
 • Wegovy 2,4 mg – elke voorgevulde pen bevat 2,4 mg semaglutide

Kan je Wegovy en alcohol samen innemen?

Alcohol heeft geen directe invloed op de werking van de werkzame stof semaglutide. Er kan echter wel sprake zijn van indirect invloed. Als u alcohol gebruikt wordt uw bloedsuiker verlaagd en in combinatie met Wegovy kan het risico op een te lage bloedsuikerspiegel groter worden. Verder kan het gebruik van alcohol een negatief effect hebben op het gewichtsverlies en op de lever.

Wat is het verschil tussen Wegovy en Victoza?

Wegovy is niet het enige middel op de markt dat een vermagerende werking heeft. De werkzame stof liraglutide wordt bijvoorbeeld gebruikt in Victoza. Victoza heeft echter een andere indicatie voor gebruik als het gaat om de dosering. De standaard dosering is maximaal 1,8 mg per dag, ter behandeling van diabetes. Bij een hogere dosis is er een verhoogd risico op een te lage bloeddruk. Een arts kan beoordelen welk middel voor u het meest geschikt is.

Wat is het verschil tussen Wegovy en Ozempic?

Ook Ozempic bevat de werkzame stof semaglutide. Dit middel is momenteel alleen toegelaten voor de behandeling van diabetes, maar heeft een sterk afslankende werking en zou dus ook bij obesitas ingezet kunnen worden. Overigens kunnen ook Qsymia, Mysimba, Wegovy en Xenical gebruikt worden om af te slanken. Deze middelen worden in Nederland echter (nog) niet of bijna niet voorgeschreven, voornamelijk vanwege de bijwerkingen van deze middelen.

Is gezond eten noodzakelijk?

Ja, het is noodzakelijk om gezond te eten in combinatie met Wegovy. Om obesitas te behandelen is vaak een uitgebreid pakket aan maatregelen nodig. Naast het ontwikkelen van een gezond eetpatroon en voldoende beweging, kan de behandeling aangevuld worden met medicatie. Een voorbeeld hiervan is Wegovy dat de werkende stof semaglutide bevat.

Is Wegovy zonder recept verkrijgbaar?

Nee, Wegovy kan niet zonder recept gekocht worden. Om dit geneesmiddel te kunnen gebruiken, heeft u een voorschrift van de arts nodig. Om dit recept te verkrijgen dient u eerst een afspraak te maken bij de arts. Na akkoord zal hij of zij een recept uitschrijven. Daarnaast zal u uitleg krijgen over de manier waarop u de medicatie dient toe te dienen. De medicatie kan besteld worden bij uw vaste apotheek, maar u kunt hiervoor ook gebruik maken van een online apotheek. U krijgt de medicatie dan doorgaans binnen een werkdag thuisgestuurd, zodat u direct kunt starten.

Komt u bij een online apotheek waar niet wordt gevraagd om een recept of een medisch consult? Wees dan extra voorzichtig. Aangeraden wordt om medicatie alleen aan te schaffen via gecertificeerde online apotheken.

Kan ik Wegovy in België en Nederland kopen?

Het antwoord is: ja.

Woont u in België of Nederland en bent u opzoek naar Wegovy? Dan kunt u dit afvalmedicijn sinds 13 oktober 2023 aanschaffen via de online apotheek. Het opdracht plaatsen bij de online apotheek gaat gemakkelijk in 6 stappen:

 1. Klik op de website van de online apotheek op de vorm, dosering en hoeveelheid.
 2. Vul je NAW gegevens in
 3. Hierna dient u een medische vragenlijst naar waarheid in te vullen.
 4. Deze naar waarheid ingevulde antwoorden worden door een arts beoordeeld.
 5. Beslist de arts dat u het product mag gebruiken, dan word je doorverwezen naar de juiste online apotheek.
 6. De apotheek verstuurd daarna het medicijn Wegovy binnen 3 tot 5 werkdagen op.*

* Voor deze online service heef u geen recept van uw eigen huisarts nodig.

Hoe kan ik Wegovy online kopen?  

Het online kopen van Wegovy vereist een recept van een erkende zorgverlener. Vul een medische vragenlijst in, en na goedkeuring wordt het medicijn discreet naar uw huisadres verzonden.

Wat zijn de prijzen van Wegovy online?

De prijzen van Wegovy kunnen variëren afhankelijk van de apotheek, kortingen en verzekeringsopties. Het middel is online beschikbaar voor een prijs vanaf 99,95 euro.

Hoe zorgt Wegovy voor gewichtsverlies?  

Wegovy werkt als een GLP-1-receptoragonist, wat betekent dat het de eetlust vermindert en het gevoel van volheid vergroot, wat kan leiden tot gewichtsverlies.

Zijn er bijwerkingen van Wegovy?

Ja, zoals bij elk medicijn, kunnen er bijwerkingen zijn. Raadpleeg uw zorgverlener of kijk in de bijsluiter voor meer informatie over mogelijke bijwerkingen.

Is het veilig om dit geneesmiddel online te bestellen?

Veiligheid bij online bestellen is cruciaal. Zorg ervoor dat u bestelt bij erkende apotheken met de juiste vergunningen en dat het proces wordt begeleid door gekwalificeerde artsen.

Hoe kan ik online betalen voor Wegovy?  

De geaccepteerde betaalmethoden kunnen variëren tussen verschillende apotheken, maar populaire methoden zijn creditcards, betaalpassen en elektronische overboekingen.

Kan Wegovy gebruikt worden in combinatie met andere middelen?

Bespreek het gebruik van Wegovy met je zorgverlener, vooral als u andere medicijnen gebruikt, om mogelijke interacties te voorkomen.

Zijn er voorzorgsmaatregelen nodig bij het gebruik van dit middel?

Volg altijd de instructies van uw zorgverlener nauwkeurig op. Bespreek eventuele gezondheidsproblemen of zorgen met uw arts voordat u begint met Wegovy.

De fabrikant van Wegovy is:

Novo Nordisk A/S Novo Allé
DK-2880 Bagsværd
Denemarken
Website: Novonordisk.nl

Bronnen