Home » Obesitas en afvallen » Wegovy
Bent u op zoek naar een manier om af te vallen en op gewicht te blijven? Het geneesmiddel Wegovy kan daarin ondersteunen. Belangrijk daarbij is dat dit middel altijd wordt gebruikt in combinatie met een gezondere levensstijl, waarin voldoende beweging en gezonde voeding centraal staan. Het gebruik van alleen Wegovy, zonder aanpassingen te doen in uw levensstijl, is dus niet voldoende.

Wegovy bestellen zonder recept ↓

Prijs Wegovy vanaf € 99,95

  • Dosering: Wegovy Injecties
  • Prijs Wegovy (incl. online consult): € 99,95

2 online apotheken waar u veilig, anoniem en snel een online consult kunt aanvragen om af te vallen:

Wegovy

Voor wie is Wegovy geschikt?

Wegovy is alleen verkrijgbaar op doktersvoorschrift en is dus niet vrij verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Wanneer u het middel wilt gaan gebruiken, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ten eerste zal de arts naar uw BMI kijken. In principe wordt het middel alleen voorgeschreven als er sprake is van obesitas (met een BMI van 30 of meer), of wanneer er sprake is van overgewicht met bijkomende gezondheidsproblemen. Door overgewicht kunt u bijvoorbeeld last krijgen van een hoge bloeddruk, diabetes, slaapapneu en ongewone vetgehalten in uw bloed.

Hoe werkt Wegovy?

De werkzame stof in dit geneesmiddel is semaglutide. Semaglutide is een GLP-1-receptoragonist, met dezelfde werking als het hormoon GLP-1, dat van nature al in ons lichaam zit. Het lijkt erop dat deze stof onder meer onze eetlust reguleert. Door het toedienen van Wegovy krijgt u eerder een gevoel van verzadiging. Ook ontstaat er door het middel minder snel een hongergevoel en trek in eten. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een gezond dieet vol te houden en om af te vallen.

Hoe gebruikt u Wegovy?

Het geneesmiddel Wegovy wordt geleverd in de vorm van een voorgevulde pen, met daarin een oplossing. Deze oplossing kan geïnjecteerd worden. Dit dient te gebeuren onder de huid van de bovenarmen, dijen of buik. Een maal per week injecteren is voldoende om effect te bemerken. Doorgaans wordt gestart met een wekelijkse dosis van 0,25 mg. Op deze manier kan het lichaam langzaam aan het middel wennen. Vervolgens kan in de loop van 16 weken de dosering langzaam verhoogd worden tot uiteindelijk 2,4 mg. Krijgt u dit geneesmiddel voorgeschreven? Dan mag u het middel zelf toedienen. In principe mag u steeds weer een andere plek op de huid kiezen om de injectie toe te dienen. Daarnaast is het ook mogelijk om de dag waarop u de injectie neemt af te wisselen. Zo kunt u de ene week de injectie op dinsdag toedienen, terwijl u de andere week kiest voor de donderdag. Zolang u wekelijks een injectie krijgt en er minimaal drie dagen tussen twee injecties zitten is dit geen enkel probleem. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Ook kunt u meer informatie vinden in de bijsluiter.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel?

Net als bij andere geneesmiddelen kunnen ook bij het gebruik van Wegovy bijwerkingen optreden. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Daarbij wordt vermeld hoe vaak deze gemiddeld voorkomen. Dit wil niet zeggen dat u deze bijwerkingen zelf zult ervaren. Heeft u wel veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts, mogelijk zijn er alternatieven, of helpt het om de dosering te verlagen. Mogelijke bijwerkingen van dit middel zijn onder meer misselijkheid, overgeven, hoofdpijn, diarree, buikpijn en verstopping.

Werkt Wegovy echt?

Bent u benieuwd of Wegovy echt effectief is als het gaat om gewichtsverlies? Diverse studies wijzen uit dat dit inderdaad het geval is. Bij deze studies behaalde een groot deel van de deelnemers een gewichtsverlies van minimaal vijf procent. Bij de meeste van deze onderzoeken ging het om deelnemers die in het verleden al vaker hadden geprobeerd om gewicht te verliezen, maar waar dit nog niet tot blijvend succes had geleid. De BMI van de deelnemers aan de onderzoeken was minimaal 27, waarbij sprake was van gezondheidsproblemen door het overgewicht.

Wilt u Wegovy gaan gebruiken?

Om dit geneesmiddel te kunnen gebruiken, heeft u een voorschrift van de arts nodig. Om dit recept te verkrijgen dient u eerst een afspraak te maken bij de arts. Na akkoord zal hij of zij een recept uitschrijven. Daarnaast zal u uitleg krijgen over de manier waarop u de medicatie dient toe te dienen. De medicatie kan besteld worden bij uw vaste apotheek, maar u kunt hiervoor ook gebruik maken van een online apotheek. U krijgt de medicatie dan doorgaans binnen een werkdag thuisgestuurd, zodat u direct kunt starten.