Home » Diarree » Imodium kopen
Imodium JanssenImodium als medicijn wordt gebruikt om problemen met de darmen aan te pakken. Het vermindert de werking van de darmen en trekt ook de spier in de anus samen. Daardoor zal minder drang om te poepen worden gevoeld. Het is daarom een medicijn dat wordt gebruikt ter behandeling van diarree. Dit kan bijvoorbeeld gaan om langdurige diarree. Ook kan het werkzaam zijn bij specifieke vormen van diarree, bijvoorbeeld reizigersdiarree. Het voordeel van het middel is dat het direct werkt. Bovendien is het zo dat de werking 4 tot 6 uur aaneengesloten aan kan houden.

Imodium bestellen zonder recept ↓

Prijs Imodium € 47,75

  • Dosering: 1 mg/5 ml Loperamide Hydrochloride
  • Prijs Imodium (incl. online consult): 1 Flacon – € 47,75

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Imodium kopen zonder recept

Eventuele bijwerkingen Imodium

Bijwerkingen komen bij het gebruik van Imodium niet heel veel voor. Dat neemt niet weg dat de mogelijkheid op bijwerkingen wel altijd zal bestaan. Het gaat om klachten zoals: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, droge mond, winderigheid, buikpijn, ernstige verstopping van de darmen, sufheid, braken, andere darmklachten en hartritmestoornissen. Daarnaast is er een risico dat het lichaam allergisch is voor de werkzame stof. Dit zal zich uit in allerlei hevige overgevoeligheidsreacties. Wanneer dit het geval is moet er, net als bij hartritmestoornissen en ernstige darmklachten, direct contact worden gezocht met de arts.

Hoe is Imodium te gebruiken

Het middel Imodium kan voor, tijdens of na het eten worden ingenomen. Het is altijd slim om dit met een bepaalde mate van vocht te doen, bijvoorbeeld flinke slokken water. Het middel wordt verschillend gebruikt afhankelijk van de klacht. Zo is het bij acute diarree bijvoorbeeld zo dat het slechts enkele dagen nodig is. Bij specifieke klachten zoals reizigersdiarree wordt het alleen gebruikt naar behoefte. Laat in elk geval een arts hier duidelijke uitleg over geven om optimaal gebruik te kunnen garanderen. In sommige gevallen moet de dosering langzaam worden afgebouwd.

Actieve bestanddelen

De actieve stof in Imodium is loperamide. Dit is de stof die de daadwerkelijke uitwerking op de darmen heeft. Wanneer deze stof wordt toegediend zullen de darmen minder hard werken. Dit is dan ook de reden waarom het goed werkt ter bestrijding van diarree. De darminhoud blijft door loperamide langer in de darmen en wordt compacter waardoor de diarree afneemt.

Vergelijkbare medicijnen diarree

  • Loperamide
  • Norimode