Home » Trombose en bloedstolsel » Xarelto

Wat is Xarelto?

Heeft u een vervanging van knie of heup ondergaan? Dan kan het middel Xarelto voorgeschreven worden. Zo wordt de kans op het krijgen van bloedstolsels verkleint.

Xarelto bestellen zonder recept ↓

Prijs Xarelto vanaf € 51,25

  • Dosering: 10 mg
  • Prijs Xarelto (incl. online consult): vanaf € 51,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt Xarelto

XareltoDe werkzame stof in het geneesmiddel Xarelto is rivaroxaban. Deze stof onderdrukt een lichaamseigen stof die van invloed is op de bloedstolling. Zo wordt de kans verkleint op het krijgen van bloedstolsels na een knie- of heupvervangende operatie. Xarelto kan ook worden voorgeschreven als er sprake is van diepveneuze trombose, waarbij er bloedstolsels in de beenaderen zitten. Daarnaast kan het gebruikt worden bij longembolie. Bij longembolie is namelijk sprake van bloedstolsels in de longen.

Zo gebruikt u Xarelto

Gaat u deze medicatie gebruiken? Dan zal uw arts wanneer hij of zij de medicatie voorschrijft ook uitleg geven over het gebruik van dit middel. Lees voor gebruik ook altijd eerst de bijsluiter goed door. Heeft u vragen hierover? Stel deze dan aan uw arts of apotheker. Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende voorschriften:

  • Doorgaans is de aanbevolen dosering van dit middel 1 tablet van 10 mg per dag;
  • Slik de medicatie heel door, met wat water;
  • Dit middel mag met en zonder voedsel ingenomen worden;
  • Lukt het niet om de tabletten heel door te slikken? Overleg dan met uw arts of de medicatie vermalen mag worden. Eventueel kan het dan gemengd worden met water of appelmoes. In het uiterste geval kan de medicatie ook via een maagsonde gegeven worden;
  • Slik de medicatie dagelijks rond hetzelfde tijdstip, zodat u deze minder snel vergeet;
  • Uw arts zal aangeven hoe lang de behandeling met Xarelto moet duren. Stop nooit zonder eerst met de arts te overleggen.

Mogelijke bijwerkingen Xarelto

Het is belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Ook is het van belang dat uw arts uw medische historie kent. In sommige gevallen is dit middel minder of niet geschikt. Verder kunt u te maken krijgen met bijwerkingen, zoals bloedingen in het spijsverteringsstelsel, in de urinewegen of de geslachtsorganen. Ook bloed ophoesten, bloedingen in het oog en zwelling van armen of benen kunnen voorkomen. Stop direct met gebruik van dit middel wanneer u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen.