Home » Hoge bloeddruk » Enalapril

Wat is Enalapril?

Het geneesmiddel Enalapril is een ACE-remmer. ACE-remmers worden gebruikt om de werking van bepaalde enzymen af te remmen. Hierdoor kunnen bepaalde hartaandoeningen en een verhoogde bloeddruk behandeld worden.

Enalapril bestellen zonder recept ↓

Prijs Enalapril € 43,50

  • Dosering: 5 tot 20 mg eenmaal daags
  • Prijs Enalapril (incl. online consult): vanaf € 43,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Enalapril gebruikt?

EnalaprilHeeft u last van een verhoogde bloeddruk of van hartfalen? Dan kan de arts u Enalapril voorschrijven. Ook kan het middel voorgeschreven worden om hartaandoeningen te voorkomen wanneer u een gestoorde linkerkamerfunctie in het hart heeft. In sommige gevallen schrijft de arts dit middel ook voor als een verhoogde bloeddruk ontstaat door een bepaalde nierafwijking.

Zo gebruikt u Enalapril

Heeft uw arts dit middel voorgeschreven? Volg dan altijd de aanwijzingen van uw arts en apotheker op over het innemen van de medicatie. Hiervoor gelden een aantal algemene voorschriften:

  • Stop niet zomaar met dit middel. Als u besluit te willen stoppen is het belangrijk om dit eerst met de arts te bespreken;
  • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven hoeveelheid;
  • Bij een hoge bloeddruk is de standaard startdosering 5 tot 20 mg per dag;
  • Bij hartfalen is de standaard startdosering 2,5 mg per dag. Indien nodig kan uw arts de dosering verhogen;
  • De maximale hoeveelheid is 40 mg per dag, die dan verdeeld dient te worden over 2 doses van 20 mg;
  • Als u nierproblemen heeft liggen de doseringen lager.

Mogelijke bijwerkingen Enalapril

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken. Daarnaast kunnen geneesmiddelen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Het is daarom belangrijk dat u uw arts vertelt welke medicatie u verder nog gebruikt, zodat de arts kan beoordelen of Enalapril voorgeschreven kan worden. In de bijsluiter kunt u meer lezen over mogelijke bijwerkingen. Zo komen wazig zien, hoesten en een duizelig, zwak gevoel zeer vaak voor. Ook pijn in de hartstreek, hoofdpijn en een verandering in smaak worden vaak genoemd. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Schakel in ieder geval direct medische hulp in wanneer u symptomen van een ernstige allergische reactie herkent, zoals zwelling in mond of keel, of uitslag.