Home » Geheugenverlies en dementie » Galantamin

Wat is Galantamin?

Dementie is (nog) niet te genezen, maar er zijn wel geneesmiddelen die een positief effect kunnen hebben. Het middel Galantamin is daar een voorbeeld van. De arts kan het voorschrijven als er sprake is van een lichte of matige vorm van de ziekte van Alzheimer.

Galantamin bestellen zonder recept ↓

Prijs Galantamin vanaf € 61,50

  • Dosering: 8 mg, 16 mg en 24 mg
  • Prijs Galantamin (incl. online consult): € 61,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Galantamin gebruikt?

GalantaminIn dit geneesmiddel zit de werkzame stof galantamine, die de afbraak remt van acetylcholine. Acetylcholine brengt signalen over tussen de zenuwcellen in het brein. Bij dementie wordt het brein minder gevoelig voor deze stof, waardoor sommige hersenfuncties slechter worden. Zo kan het geheugen aangetast worden. Galantamin remt de afbraak van die belangrijke stof in het brein en heeft daarmee een positief effect op spraak en concentratie. De symptomen van dementie kunnen verschillen. Naast vergeetachtigheid kan de patiënt last hebben van verwardheid, onrust en zichtproblemen. Simpele dagelijkse handelingen, zoals het aanzetten van de tv of het bereiden van eten kunnen opeens heel ingewikkeld worden. Ook raakt de patiënt vaak spullen kwijt.

Zo gebruikt u Galantamin

Wanneer uw arts dit middel voorschrijft zal hij of zij ook uitleggen hoe het gebruikt dient te worden. Over het algemeen gelden voor dit geneesmiddel de volgende richtlijnen:

  • Slik de capsule ’s morgens, tijdens of net na het ontbijt;
  • Slik de capsule heel door, zonder te kauwen, met wat water;
  • Naast capsules kan de medicatie ook als drank gebruikt worden. Stapt u over van drank naar capsules? Slik de eerste capsule dan de ochtend nadat u de laatste drank heeft genomen;
  • Het is belangrijk om voldoende te drinken, minimaal 8 glazen per dag;
  • Gebruik geen alcohol wanneer u dit middel gebruikt, omdat drank eventuele bijwerkingen kan versterken;
  • Bent u tablet vergeten in te nemen? Sla de vergeten dosering over en ga verder volgens u vaste schema. Neem dus nooit twee tabletten in om een vergeten dosis in te halen.

In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van dit geneesmiddel.

Mogelijke bijwerkingen van deze medicatie

Net als andere medicijnen kan ook Galantamin bijwerkingen geven. Zo kunnen de volgende klachten voorkomen: gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, buikpijn, diarree, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en hartritmestoornissen. Over het algemeen wordt deze medicatie goed verdragen. Heeft u toch (te) veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.