Home » Allergieën » Epipen kopen

EpiPen meda

Een anafylactische reactie op een allergeen kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische interventie. De Epipen, een draagbare injectie met epinefrine, heeft zich bewezen als een effectief hulpmiddel bij het omgaan met dergelijke noodsituaties. In deze uitgebreide verhandeling onderzoeken we de werking van de Epipen, het juiste gebruik ervan en mogelijke bijwerkingen.

EpiPen bestellen zonder recept ↓

Prijs EpiPen vanaf € 94,49

 • Dosering: EpiPen Auto Injector 0.3 mg 2 ml
 • Prijs EpiPen (incl. online consult): vanaf € 94,49

Controle door een officiële arts van de geregistreerde apotheek. Kort bestelproces en verschillende betaalmethoden. 24-uurs levering gegarandeerd!

3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Epipen kopen

Hoe werkt Epipen?

De Epipen bevat de werkzame stof epinefrine, ook bekend als adrenaline. Dit is een natuurlijk hormoon en neurotransmitter. De werking van epinefrine is breed en omvat het stimuleren van het hart, het ontspannen van de spieren in de luchtwegen en het verminderen van de symptomen van een ernstige allergische reactie. Wanneer de Epipen wordt geïnjecteerd, dringt epinefrine snel door de bloedbaan en begint het zijn werking. De stof stimuleert de bètareceptoren in het hart, wat resulteert in een verhoogde hartslag en een betere samentrekking. Dit helpt de bloeddruk te verhogen en de bloedtoevoer naar vitale organen te verbeteren. Ook ontspant epinefrine de spieren rond de luchtwegen, waardoor ademhalingsmoeilijkheden verminderen. Verder vermindert het de symptomen van een allergische reactie, zoals zwelling, jeuk en netelroos, door de vrijlating van ontstekingsmediatoren te remmen.

Hoe wordt Epipen gebruikt?

Het juiste gebruik van de Epipen is van groot belang voor een effectieve behandeling tijdens een anafylactische reactie. Het is daarom essentieel dat u weet hoe u de pen dient te gebruiken. Vraag uw arts of apotheker om instructies, wanneer u twijfelt of u deze goed uitvoert. Ook in de bijsluiter kunt u een duidelijke instructie voor gebruik vinden.

Over het algemeen zijn dit de stappen voor het correct toedienen van een Epipen:

 1. Verwijder eerst de veiligheidskap, om de Epipen uit de houder te halen. Hierdoor zal automatisch de naald geactiveerd worden;
 2. Plaats vervolgens de Epipen tegen de buitenkant van uw bovenbeen, zo ongeveer halverwege tussen uw knie en heup. Injecteren kan gewoon door uw kleding heen;
 3. Druk daarna de Epipen stevig naar beneden. U hoort dan een klik. Houd na de klik de Epipen tien seconden lang op zijn plaats;
 4. Let op: wrijf niet over de plek van injectie, omdat hierdoor de absorptie van epinifrine verminderen kan;
 5. Bel na toediening direct 112.

Het is essentieel om te oefenen met het gebruik van de Epipen, zodat het proces bekend is en snel kan worden uitgevoerd in noodsituaties. Draag altijd een Epipenhouder bij u, om het middel gemakkelijk toegankelijk te houden.

Houd er ook rekening mee dat dit geneesmiddel een wisselwerking kan hebben met andere medicatie. Het gaat dan in ieder geval om bètablokkers (zoals labetalol, sotalol en propranolol). Bètablokkers worden voorgeschreven bij klachten zoals hartfalen, migraine en hartritmestoornissen, maar ze verminderen de werking van adrenaline, waardoor de Epipen minder goed werkt. Het is daarom van groot belang dat uw arts weet welke medicatie u gebruikt.

U mag deze medicatie ook gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is mogelijk dat de Epipen de doorbloeding van de moederkoek tijdelijk remt, waardoor de baby minder bloed krijgt van de moeder. Hoewel dit schadelijk kan zijn, is de anafylaxie veel schadelijk. Om die reden is het gebruik van de Epipen belangrijk voor zowel moeder als kind. Ook bij borstvoeding kunt u deze medicatie gebruiken. Adrenaline blijft maar heel kort in het lichaam, waardoor de kans klein is dat het middel in de moedermelk terechtkomt.

Hoe wordt de Epipen gezet?

Hoe moet ik de Epipen zetten? Dat zie je hieronder in de instructiekaart.

 Epipen instructiekaart

Welke bijwerkingen van Epipen zijn er?

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Hoewel de Epipen een levensreddend middel is, kan ook dit middel bijwerkingen veroorzaken. Deze bijwerkingen zijn meestal van voorbijgaande aard en wegen niet op tegen de potentiële voordelen in noodsituaties. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Een verhoogde hartslag kan optreden als gevolg van de stimulatie van de bètareceptoren in het hart;
 • Sommige mensen kunnen trillen ervaren als gevolg van de invloed van epinefrine op het zenuwstelsel;
 • Hoofdpijn kan voorkomen als reactie op de veranderingen in bloeddruk.
 • Een gevoel van misselijkheid kan optreden, maar verdwijnt meestal snel.

Zoals bij elk medicijn is het belangrijk om de mogelijke bijwerkingen te bespreken met een zorgverlener, vooral als er bestaande gezondheidsproblemen zijn. De Epipen is een cruciaal hulpmiddel bij de behandeling van ernstige allergische reacties. Het begrip van de werking ervan, gecombineerd met regelmatige oefening in het correct toedienen, kan het verschil maken tussen leven en dood in noodsituaties. Mensen met allergieën, evenals hun zorgverleners, moeten goed geïnformeerd zijn over het juiste gebruik van de Epipen en weten hoe ze moeten handelen in geval van een allergische noodsituatie. Het is altijd raadzaam om medische hulp in te roepen, zelfs na het toedienen van de Epipen, om ervoor te zorgen dat de reactie volledig onder controle is en er geen verdere complicaties optreden.

Epipen bijsluiter

Wat is de prijs van Epipen?

 • 1 injectiepen € 71,70
 • 2 injectiepennen € 148,49

Video hoe Epipen toe te dienen?

Vergelijkbare medicijnen allergieënEpipen kopen - achterkant verpakking

 • Avamys
 • Flixonase
 • Optilast
 • Nasonex
 • Rapitil
 • Xyzal
 • Jext
 • Emerade
 • Nasacort