Home » Worminfecties » Daktarin kopen
Schimmelinfecties, zoals ringwormen en schimmel op de eikel, kunnen behandeld worden met Daktarin. Daktarin is beschikbaar in zowel crème als poedervorm. Het werkzame bestanddeel van het middel is miconazolnitraat. Daktarin kan besteld worden via de online apotheek. Vul daarvoor een online medische vragenlijst in. Op basis van deze gegevens kan een gekwalificeerd arts uw aanvraag beoordelen. Na akkoord kunt u direct een bestelling plaatsen.

Daktarin bestellen zonder recept ↓

Prijs Daktarin € 66,49

 • Dosering: Daktarin 2% créme en poeder
 • Prijs Daktarin (incl. online consult): 30 g – € 66,49

Beschrijving

DaktarinDaktarin is beschikbaar als antischimmelcrème, maar ook als poeder. Het kan gebruikt worden op de huid rond de geslachtsdelen, als er sprake is van bijvoorbeeld ringworm of schimmelinfectie. De miconazolnitraat in het middel zorgt ervoor dat de schimmelcellen vernietigd worden, waardoor de infectie kan genezen.

De gevolgen van schimmel

Er komen op onze huid van nature schimmels voor. Deze vormen normaal gesproken geen probleem, maar onder bepaalde omstandigheden ontwikkelen ze zich te snel en veroorzaken dan een infectie. Dat risico is het grootst op warme, vochtige, donkere plekken van het lichaam, omdat daar weinig luchtcirculatie is. Een schimmelinfectie kunt u herkennen aan een verkleurde, schubbige huid, die vaak jeukt. Als er sprake is van zwemmerseczeem ontstaan er vaak klachten tussen de tenen. Ook op de voetzolen kan het klachten geven.

Remedie tegen schimmelinfecties

Schimmelinfecties zijn niet ernstig en kunnen meestal gelukkig vrij gemakkelijk behandeld worden. Wel kunnen ze jeuk en een oncomfortabel gevoel veroorzaken. Houd er daarnaast rekening mee dat schimmels zeer besmettelijk zijn. Tijdige behandeling is daarom noodzakelijk. Er zijn divers poeders, crèmes en gels beschikbaar voor de behandeling. De meeste van deze middelen dienen twee keer per dag op de huid aangebracht worden, gedurende 7 tot 10 dagen. Is dit niet afdoende? Dan kan een orale antischimmelkuur uitkomst bieden. Daarnaast is het belangrijk om de kans op besmetting van anderen zoveel mogelijk te beperken. Probeer daarom niet te krabben aan de aangedane huid. Was de huid iedere dag goed en houd deze zo droog mogelijk. Deel verder ook geen handdoeken en lakens met anderen. Was ten slotte ook iedere keer de handen nadat u medicatie hebt aangebracht.

Daktarin crème en poeder

De topische antischimmelbehandelingen Daktarin 2% crème en Daktarin poeder bevatten miconazolnitraat. Zwemmerseczeem en ringworm infecties worden veroorzaakt door dermatofyten. Deze schimmels voeden zich met keratine, een huideigen eiwit. Miconazolnitraat voorkomt dat de schimmel ergosterol produceren kan. Deze stof is nodig om de celstructuur intact te houden. Gevolg is dat de schimmels verzwakken en vernietigd kunnen worden door het immuunsysteem. De klachten nemen hierdoor af en de huid herstelt zich weer.

Gebruiksaanwijzing

Als u Daktarin gaat gebruiken, is het van belang om de bijsluiter eerst goed door te lezen. Hierin staat onder andere meer informatie over mogelijke bijwerkingen en de juiste wijze van gebruik. Het is belangrijk om medicatie op de juiste manier te gebruiken, omdat dit de werking van het middel verbetert en de kans op het krijgen van bijwerkingen verkleint.

Voor Daktarin gelden over het algemene de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Volg de aanwijzingen van uw arts altijd op;
 • De normale dosering bij zwemmerseczeem, ringworminfecties en schimmel op de geslachtsdelen is twee keer per dag aanbrengen, gedurende maximaal 10 dagen;
 • Was en droog eerst het aangedane gebied. Gebruik voor het drogen geen handdoek die ook door anderen wordt gebruikt, vanwege besmettingsgevaar;
 • Breng Dakatrin crème direct aan op de aangedane huid en het gebied daar omheen. Breng Daktarin poeder aan op het aangedane gebied of in de kleding die in direct contact komen met de aangedane huid;
 • Was na aanbrengen de handen goed en was de kleding die in contact komt met de aangedane huid regelmatig;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosis;
 • Bent u een dosering vergeten? Sla deze dan over en ga verder volgens het vaste schema;
 • Dit middel is niet geschikt voor de behandeling van schimmelnagels.

In de bijsluiter kunt u een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Heeft u nog vragen over gebruik? Stel deze dan aan uw arts of uw apotheker.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen met zich meebrengen. Dat geldt ook voor Daktarin. Het is belangrijk dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van die mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u indien noodzakelijk snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval snel medische hulp wanneer u symptomen herkent van een allergische reactie, zoals netelroos, zwellingen in gezicht of mond, of problemen met het slikken.

Dit middel kan verder de volgende bijwerkingen hebben:

 • Zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 1000 mensen): huidirritatie op de plekken waar het middel wordt aangebracht;
 • Zeer zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10.000 mensen): brandend gevoel, een ernstige allergische reactie, jeuk, uitslag op de huid.

In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Bij andere medicatie

Vertel uw arts welke medicatie u verder gebruikt. Dat is van belang omdat medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Dit geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen. Vermeld het in ieder geval wanneer u bloedverdunners (anticoagulantia) gebruikt, zoals warfarine.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. Zo kan hij of zij inschatten of u dit middel veilig kunt gebruiken.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over dit middel, met de beantwoording.

Mag ik autorijden als ik deze medicatie gebruik?

Ja, Daktarin beïnvloedt de rijvaardigheid niet, dus u mag zelf autorijden. Doe dit echter niet wanneer u last heeft van ernstige bijwerkingen, die de rijvaardigheid wel kunnen beïnvloeden. Overleg dan met uw arts.

Mag ik alcohol drinken als ik dit middel gebruik?

Er is geen wisselwerking bekend tussen Daktarin en alcohol. U mag dus alcohol drinken als u deze medicatie gebruikt.

Kan ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Overleg dan eerst met uw arts of u dit middel mag gebruiken.

Kan ik allergisch zijn voor Daktarin 2%?

Daktarin 2% crème bevat de volgende ingrediënten:

 • Miconazolnitraat;
 • PEG-6;
 • PEG-32;
 • Glycolstearaat;
 • Oleoyl macroglycerides;
 • Vloeibare paraffine;
 • Benzoic acid (E210);
 • Butylated hydroxyanisole (E32);
 • Gezuiverd water.

Daktarin poeder bevat de volgende bestanddelen:

 • Miconazolnitraat;
 • Talk;
 • Zinkoxide;
 • Collodial anhydrous silica.

Gebruik de middelen niet wanneer u allergisch bent voor één van de bestanddelen.