Home » Vitamine D tekort » Divisun
Is er sprake van of kans op een vitamine D3-tekort? Voor behandeling hiervan kan bij adolescenten en volwassenen Divisun voorgeschreven worden. Dit kan eventueel in aanvulling op een behandeling tegen botverlies.

Divisun bestellen zonder recept ↓

Prijs Divisun vanaf € 59,25

  • Dosering: Divisun tabletten 100 mcg
  • Prijs Divisun (incl. online consult): vanaf € 59,25

De werking van Divisun

DivisunIn Divisun zit de vitamine D3. Deze vitamine hout de omzetting en opname van calcium onder controle. Ook reguleert het de inbreng van calcium in ons botweefsel. Divisun wordt daarom voorgeschreven wanneer er sprake is van een tekort van vitamine D3, of wanneer een tekort voorkomen moet worden. Daarnaast wordt het middel ook wel voorgeschreven als aanvullende behandeling, in combinatie met bepaalde geneesmiddelen tegen botverlies.

Zo gebruikt u Divisun

Wanneer de arts u dit middel voorschrijft zal hij of zij u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Meer informatie over het gebruik kunt u vinden in de bijsluiter. Ook kunt u uw apotheker om informatie vragen. Meestal gelden de volgende instructies voor gebruik:

  • De aanbevolen dosering Divisun is één tablet per dag;
  • Neem nooit meer dan vijf tabletten in per dag;
  • Slik de tabletten heel door, dus zonder te kauwen;
  • Deze medicatie is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar;
  • Als u te veel van dit geneesmiddel hebt gebruikt, is het belangrijk om direct een arts te raadplegen. Doe dit ook als een kind het middel per ongeluk ingenomen heeft;
  • Wanneer u een dosering vergeten bent, kunt u deze alsnog innemen op het moment dat u hieraan denkt. Is het al bijna tijd voor de volgende tablet? Sla de vergeten dosering dan over en neem geen dubbele dosering om de vergeten tablet in te halen.

Mogelijke bijwerkingen

Door het gebruik van medicijnen kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit geldt ook bij het gebruik van Divisun. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter door, zodat u weet welke bijwerkingen u kunt verwachten. Stop direct met het gebruik van dit middel als u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie, zoals problemen bij het slikken, zwelling van lippen, tong of keel of ademhalingsproblemen. Bijwerkingen waar u verder last van kunt krijgen zijn hypercalciëmie (verhoogde calciumspiegels in het serum) of hypercalciurie (verhoogde calciumspiegels in de urine).