Home » Vergrote prostaat » Tamsulosine

Wat is Tamsulosine?

Heeft u klachten door een goedaardige prostaatvergroting? Tamsulosine kan dan worden ingezet om de klachten, zoals moeite met plassen, te verminderen.

Tamsulosine bestellen zonder recept ↓

Prijs Tamsulosine vanaf € 49,25

  • Dosering: Tamsulosine 0,4 mg
  • Prijs Tamsulosine (incl. online consult): vanaf € 49,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Hoe werkt dit geneesmiddel?

De werkzame stof in dit middel is tamsulosine. Deze stof is een soort alfa 1-receptor blokker, die ervoor zorgt dat het samentrekken van de spieren in plasbuis en prostaat minder wordt. Gevolg daarvan is dat de urine makkelijker door de plasbuis gaat en het plassen makkelijker gaat. Om die reden wordt Tamsulosine vaak voorgeschreven bij klachten door een goedaardige prostaatvergroting.

Zo gebruikt u Tamsulosine

TamsulosineWilt u dit middel gaan gebruiken? Uw arts zal bij het uitschrijven van het recept ook uitleg geven over het gebruik van Tamsulosine. Voor vragen hierover kunt u ook terecht bij uw apotheker. Daarnaast is het advies om voor het eerste gebruik ook de bijsluiter goed door te lezen, want hierin staat ook een gebruiksaanwijzing. Meestal zijn in ieder geval de volgende aanwijzingen van toepassing:

  • De standaard dosering is 1 capsule Tamsulosine per dag;
  • Neem de capsule in direct na het ontbijt of direct na de eerste maaltijd van dag;
  • Neem de medicatie in met een glas water;
  • Slik de capsule heel door. Voorkom kauwen, omdat hierdoor de vertraagde afgifte van dit middel wordt verstoord;
  • Het is wel toegestaan om eerst de capsule te openen en de inhoud vervolgens heel door te slikken zonder te kauwen;
  • Schakel direct een arts in wanneer u denkt te veel van dit geneesmiddel te hebben gebruikt. Symptomen daarbij kunnen zijn; een versnelde hartslag, duizeligheid en een verlaagde bloeddruk;
  • Hebt u het idee dat het middel te veel of juist te weinig effect heeft? Overleg dan met uw arts over een eventuele aanpassing van de dosering.

Mogelijke bijwerkingen Tamsulosine

Het gebruik van geneesmiddelen kan bijwerkingen geven en dat is ook van toepassing bij Tamsulosine. Kijk daarom voor het eerste gebruik in de bijsluiter, voor een overzicht van mogelijke bijwerkingen van dit middel. Niet iedereen krijgt last van bijwerkingen, maar u kunt symptomen ervaren zoals wazig zicht, een ejaculatiestoornis, zichtvermindering en duizeligheid. Minder vaak voorkomend zijn klachten zoals maagdarmstoornissen, een loopneus en hoofdpijn. Als u veel last heeft van bijwerkingen is het aan te raden om te overleggen met uw arts.