Home » Vergrote prostaat » Combodart kopen

Combodart capsules bevatten twee actieve bestanddelen, dutasteride en tamsulosine. Beide werken in op de prostaatklier.

Waarvoor wordt het gebruikt?

  • Vergrote prostaatklier (goedaardige prostaathyperplasie).

Combodart wordt gebruikt om matige tot ernstige symptomen van BPH te verlichten en om het risico te verminderen van het ontwikkelen van een volledig onvermogen om urine door te geven (acute urineretentie) die een operatie kan vereisen.

Combodart bestellen zonder recept ↓

Prijs Combodart € 67,00

  • Dosering: Combodart 30 capsules
  • Prijs Combodart (incl. online consult): 30 capsules – € 67,00

Combodart kopenHoe werkt Combodart?

Combodart capsules bevatten twee actieve bestanddelen, dutasteride en tamsulosine. Beide werken in op de prostaatklier.

De prostaatklier, die alleen bij mannen voorkomt, ligt aan de bovenkant van de buis die de blaas met de buitenkant (urethra) verbindt. De prostaatklier wordt vaak groter naarmate men ouder wordt (goedaardige prostaathyperplasie), waardoor de urethra wordt aangedrukt en de urinestroom uit de blaas wordt belemmerd. Dit kan verschillende urineverschijnselen veroorzaken, zoals problemen met het passeren van de urine.

Tamsulosine is een soort geneesmiddel dat een alfa-blokker wordt genoemd. Het werkt door het blokkeren van alfa-receptoren die worden gevonden in de spier in de prostaatklier. Deze actie zorgt ervoor dat de spieren in de prostaat ontspannen, waardoor de druk op de plasbuis wordt verlicht en de urine vrij langs de prostaat kan stromen.

5-alpha-reductaseremmer

Dutasteride is een soort geneesmiddel dat een 5-alfa-reductieremmende stof wordt genoemd. Het werkt door het remmen van de werking van een enzym in het lichaam genaamd 5-alpha-reductase. Dit enzym zet het mannelijke hormoon testosteron om in dihydrotestosteron (DHT), een actievere vorm van testosteron. De uitbreiding van de prostaatklier is afhankelijk van de omzetting van testosteron in DHT in de prostaatklier. Bij afwezigheid van DHT krimpt de prostaatklier. Door het verminderen van de hoeveelheid testosteron omgezet in DHT, helpt dutasteride de prostaatklier te krimpen.

De gecombineerde werking van het ontspannen van de spieren in de prostaatklier en het krimpen van de prostaatklier verlichten de druk op de blaas en plasbuis. Hierdoor kan de urine vrij langs de prostaat stromen en worden de symptomen van een vergrote prostaat verlicht.

Bijsluiter Combodart

Veelvoorkomende bijwerkingen (bij 1 tot 10 van de 100 mensen)

  • Duizeligheid.
  • Moeilijkheid om een erectie te krijgen of te behouden (impotentie).
  • Verminderde seksuele drang.
  • Ejaculatiestoornissen, zoals een verminderde hoeveelheid geproduceerd sperma of een verminderd aantal zaadcellen.
  • Borstaandoeningen, zoals borstvergroting of tederheid (zie ook waarschuwingssectie hierboven).