Home » Trombose en bloedstolsel » Eliquis

Wat is Eliquis?

Om de vorming van bloedstolsels te voorkomen kan het geneesmiddel Eliquis voorgeschreven worden. Dit middel wordt voornamelijk ingezet na een knie- of heupoperatie.

Eliquis bestellen zonder recept ↓

Prijs Eliquis vanaf € 65,25

  • Dosering: 2,5 mg
  • Prijs Eliquis (incl. online consult): € 65,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt Eliquis

EliquisIn Eliquis zit de werkzame stof apixaban; een antistollingsmiddel. Door gebruik van dit middel verkleint u de kans op de vorming van bloedstolsels. Apixaban werkt namelijk in op het lichaamseigen Factor Xa. Deze stof peelt een belangrijke rol in bloedstolling. Apixaban blokkeert Factor Xa, waardoor het bloed minder snel stolt. Hierdoor is het een probaat middel voor gebruik na het vervangen van een knie op heup, omdat er na zo’n operatie meer risico is op bloedstolsels in de beenaderen.

Zo gebruikt u Eliquis

Wanneer u dit middel gaat gebruiken is het belangrijk om altijd de doktersvoorschriften te volgen. Heeft u vragen over het gebruik? Stel deze dan aan uw apotheker of uw arts. Ook kunt u meer informatie vinden in de bijsluiter. Voor Eliquis gelden de volgende algemene adviezen:

  • Slik de tabletten heel door, met wat water en eventueel wat voedsel;
  • Het is aan te raden om de tabletten dagelijks rond hetzelfde tijdstip in te nemen, zodat u een continue toevoer heeft. Daarnaast verkleint u hiermee de kans om de medicatie te vergeten;
  • Is slikken moeilijk? Dan mag u de tabletten ook fijnmalen en voor inname eerst oplossen in water of vruchtensap;
  • De standaard dosering is een tablet, twee keer per dag, bij voorkeur ’s avonds en ’s ochtends;
  • Slik de eerste pil 12 tot 24 uur na de operatie.

Mogelijke bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook dit middel bijwerkingen geven. Lees voor gebruik eerst de bijsluiter goed door, zodat u op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen. Het is ook belangrijk om uw arts te vertellen wat uw medische historie is en welke medicatie u verder gebruikt. In sommige gevallen kunt u dit middel namelijk beter niet gebruiken. Herkent u tijdens het gebruik symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals huiduitslag of ademhalingsmoeilijkheden? Schakel dan direct een arts in. Verder kunt u te maken krijgen met bijwerkingen zoals bloed in de urine, blauwe plekken, zwellingen, misselijkheid, vaginale bloedingen en bloedarmoede. Overleg met uw arts als u veel hinder ondervindt van bijwerkingen.