Home » Testosteron » Testosteron

Wat is Testosteron?

Hypogonadisme is een aandoening waarbij mannen onvoldoende testosteron aanmaken, waardoor er allerlei klachten ontstaan. Testosteron gel kan ingezet worden om dat tekort aan testosteron te verminderen, waardoor ook de klachten afnemen.

Testosteron bestellen zonder recept ↓

PrijsTestosteron vanaf € 89,25

  • Dosering: volgens bijsluiter
  • Prijs Testosteron (incl. online consult): vanaf € 89,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt Testosteron

Een gebrek aan testosteron kan bij mannen leiden tot diverse gezondheidsklachten. Door de aandoening hypogonadisme kan het voorkomen dat het lichaam te weinig van dit lichaamseigen hormoon aanmaakt. Testosteron bevat dit hormoon en door dit middel te gebruiken kan de hoeveelheid testosteron dus worden aangevuld. Hierdoor verminderen de klachten die door het tekort kunnen ontstaan, zoals vermoeidheid, verminderde zin in seks en depressieve stemmingen. Voordat de arts dit middel voor kan schrijven dient het tekort eerst aangetoond te worden door middel van twee aparte metingen van de hoeveelheid testosteron.

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

TestosteronKrijgt u dit middel voorgeschreven? Dan zal de arts u vertellen hoe het dient te gebruiken. In de bijsluiter kunt u ook een gebruiksaanwijzing terugvinden. Heeft u vragen over het gebruik? Stel deze dan aan uw apotheker of uw arts. U kunt Testosteron doseren met behulp van de pomp waarin het middel zit. Bij het eerste gebruik van deze pomp kunt u de volgende stappen doorlopen:

  • Haal de dop van het reservoir, om de zuiger zichtbaar te krijgen;
  • Haal de stopper uit de houder;
  • Druk vervolgens de zuiger drie keer in;
  • Na die drie keer drukken komt er gel uit, maar deze dient u weg te gooien en niet te gebruiken;
  • Hierna is de pomp klaar voor gebruik;
  • Iedere keer dat u de zuiger indrukt, komt er 1,25 g gel uit;
  • De aanbevolen dagelijkse dosering is 2,5 g gel. Deze kunt u een keer per dag aanbrengen. Doe dit bij voorkeur ’s ochtends, rond hetzelfde tijdstip. Voor 2,5 g gel kunt u de pomp twee keer indrukken;
  • Indien noodzakelijk geacht kan de arts de maximale dosering verhogen naar 5 g gel per dag.

Mogelijke bijwerkingen Testosteron

Houd bij het gebruik van dit middel rekening met bijwerkingen zoals stemmingswisselingen, slapeloosheid, verandering in libido en haaruitval. Kijk voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen in de bijsluiter.