Home » Te hoog cholesterol » Pravastatine kopen

Pravastatine almusPravastatine wordt voorgeschreven als medicijn aan mensen die een verhoogd cholesterol hebben. Ook mensen die last hebben van hart- en vaatziekten of hier meer kans op hebben door bijvoorbeeld diabetes of door een hoge bloeddruk kunnen die medicijn soms preventief voorgeschreven krijgen. Dit middel zorgt ervoor dat de bloedvetten in het lichaam onder controle gehouden moeten worden. Het is belangrijk om regelmaat in het gebruik van dit middel aan te brengen. Op die manier kunnen hartklachten zoveel als mogelijk worden voorkomen op de lange termijn.

Pravastatine bestellen zonder recept ↓

Prijs Pravastatine almus v.a. € 47,75

  • Dosering: 10 mg – 20 mg – 40 mg Pravastatine
  • Prijs Pravastatine (incl. online consult): 84 Tabletten – vanaf € 47,75

Pravastatine kopen zonder receptNevenwerkingen van Pravastatine

Pravastatine gebruiken kan gepaard gaan met het ervaren van bijwerkingen. De belangrijkste bijwerking is die op de spieren. Deze kan zich uiten in pijn, slapte, kramp of zelfs scheuring van spieren. Ook pijn in de gewrichten hoort hierbij. Daarnaast zijn andere klachten zoals bijvoorbeeld maag- darmklachten, die zich uiten in buikpijn, misselijkheid en soms braken of diarree en klachten zoals haaruitval, jeuk of huiduitslag bijwerkingen die in zeldzame gevallen zullen voorkomen. Wanneer het echter psychische klachten betreft of wanneer een probleem met allergie wordt geconstateerd, dan moet een arts worden ingeschakeld.

Hoe het medicijn Pravastatine gebruiken?

De periode na het avondeten tot aan het slapengaan is de beste periode om Pravastatine in te nemen. Dan werkt het middel in de nachtelijke uren. Dit is ook de periode waarin cholesterol voornamelijk wordt aangemaakt in het lichaam. Wanneer eenmaal met het gebruik van dit medicijn wordt begonnen, dan is het van belang om dit op dagelijkse basis te blijven doen. Het is daarbij ook zo dat het verstandig is om met het gebruik te blijven doorgaan. Er is geen einddatum omdat bijvoorbeeld een kuur is volbracht. Het medicijn is voor de lange termijn.

Actieve componenten Pravastatine

Pravastatine is zelf de werkzame stof die in dit medicijn zit. Het kan ook in andere medicijnen die worden gebruikt ter verlaging van het cholesterolgehalte worden teruggevonden. Wel is het belangrijk om te bedenken dat de actieve bestanddelen soms een wisselwerking met andere medicijnen kunnen hebben. Om er zeker van te zijn dat dit geen conflict oplevert is overleg met de arts aan te raden.

Vergelijkbare medicijnen te hoog cholesterol

  • Lescol
  • Crestor
  • Ezetrol
  • Lipitor
  • Lipostat (Selektine)
  • Fluvastatine
  • Simvastatine
  • Zocor