Home » Te hoog cholesterol » Omacor

Wat is Omacor?

Na een hartinfarct kan het geneesmiddel Omacor ingezet worden als behandeling. Dit gebeurt wel altijd in combinatie met andere geneesmiddelen.

Omacor bestellen zonder recept ↓

Prijs Omacor vanaf € 51,25

  • Dosering: gebruik altijd de voorgeschreven dosering
  • Prijs Omacor (incl. online consult): vanaf € 51,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt Omacor

In dit middel zitten meervoudig onverzadigde vetzuren in, die extra zijn gezuiverd. Omacor valt onder de groep van triglyceriden en cholesterolverlagers en wordt altijd gebruikt in combinatie met andere medicatie ter behandeling van een hartinfarct. Daarnaast kan het ingezet worden als behandeling van verhoogde triglyceriden in het bloed, als een dieet onvoldoende effect heeft. In dat geval dient het dieet wel altijd gevolgd te blijven worden. Het is van belang dat u uw arts op de hoogte brengt van uw medische geschiedenis, omdat in sommige gevallen dit middel niet of minder geschikt is. Daarnaast is het belangrijk dat de arts ook weet welke medicatie u verder gebruikt. Zo kan het nodig zijn om de dosering aan te passen wanneer u antistollingsmiddelen gebruikt (bijvoorbeeld warfarine).

Zo gebruikt u Omacor

OmacorKrijgt u Omacor voorgeschreven? Dan zal de arts ook aangeven welke dosering u dient te gaan gebruiken. In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van het middel. Over het algemeen gelden de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • Slik de capsules heel door met wat water;
  • Neem de medicatie in tijdens de maaltijd. Zo verkleint u de kans op het krijgen van maagproblemen;
  • Geeft u borstvoeding of bent u zwanger? Meld dit dan aan uw arts, zodat hij of zij kan bekijken of u dit middel veilig kunt gebruiken;
  • In dit middel zit sojaolie, gebruik het dus niet als u een soja of pinda allergie heeft;
  • De standaard dosering bij hoge vetspiegels in het bloed is 2 capsules per dag. Als dit onvoldoende resultaat geeft kan de dosering verhoogd worden tot maximaal 4 capsules per dag;
  • De standaard dosering na een hartaanval is 1 capsule per dag.

Mogelijke bijwerkingen Omacor

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Hier kunt u ook mee te maken krijgen als u dit geneesmiddel gebruikt. Maagproblemen zijn een vaak gemelde bijwerking bij dit middel. De problemen kunnen zich uiten in bijvoorbeeld buikpijn, verstopping, diarree, gasvorming, zuurbranden, braken of misselijkheid. Ervaart u veel hinder van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.