Home » Te hoog cholesterol » Atorvastatine kopen

Wat is Atorvastatine?

Atorvastatine maakt deel uit van een groep geneesmiddelen die HMG CoA-reductaseremmers of “statines” worden genoemd. Atorvastatine verlaagt de niveaus van “slechte” cholesterol (lipoproteïne met lage dichtheid, of LDL) en triglyceriden in het bloed, terwijl de niveaus van “goede” cholesterol (lipoproteïne met hoge dichtheid, of HDL) stijgen.

Het medicijn wordt gebruikt om een hoog cholesterolgehalte te behandelen en om het risico op een beroerte, een hartaanval of andere hartcomplicaties bij mensen met diabetes type 2, coronaire hartziekte of andere risicofactoren te verlagen.

Atorvastatine bestellen zonder recept ↓

Prijs Atorvastatine € 57,20

  • Dosering: Atorvastatine – 10 mg / 20 mg / 40 mg / 80 mg
  • Prijs Atorvastatine (incl. online consult): 84 tabletten – vanaf € 57,20

Atorvastatine kopenBelangrijke informatie

U moet geen atorvastatine innemen als u zwanger bent of borstvoeding geeft, of als u een leveraandoening heeft.

Stop met het innemen van deze medicatie en vertel uw arts meteen als u zwanger wordt.

Ernstige interacties tussen geneesmiddelen kunnen optreden wanneer bepaalde geneesmiddelen samen met atorvastatine worden gebruikt. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu gebruikt en alle geneesmiddelen die u begint of stopt met gebruiken.

Afbraak van skeletspierweefsel

In zeldzame gevallen kan atorvastatine een aandoening veroorzaken die resulteert in de afbraak van skeletspierweefsel, wat leidt tot nierfalen. Bel uw arts onmiddellijk als u onverklaarbare spierpijn, tederheid of zwakte heeft, vooral als u ook koorts, ongebruikelijke vermoeidheid en donkere urine heeft.

Vermijd het eten van voedingsmiddelen met een hoog vet- of cholesterolgehalte. Atorvastatine zal niet zo effectief zijn in het verlagen van uw cholesterol als u geen cholesterolverlagend dieetplan volgt.

Atorvastatine is slechts een onderdeel van een compleet programma van behandeling dat ook dieet, lichaamsbeweging en gewichtscontrole omvat. Volg uw dieet, medicatie en oefenroutines op de voet.

Bijsluiter Atorvastatine

Voordat u dit geneesmiddel inneemt

U moet atorvastatine niet gebruiken als u er allergisch voor bent, of als u er allergisch voor bent:

  • leveraandoening; of
  • als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Atorvastatine kan een ongeboren baby schaden of geboorteafwijkingen veroorzaken. Niet gebruiken als u zwanger bent. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en vertel uw arts onmiddellijk als u zwanger wordt. Gebruik effectieve anticonceptie om zwangerschap te voorkomen terwijl u dit geneesmiddel inneemt.

Atorvastatine kan overgaan in de moedermelk en kan schadelijk zijn voor een zogende baby. Geef geen borstvoeding terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.

Om er zeker van te zijn dat dit geneesmiddel veilig voor u is, moet u uw arts vertellen of u het ooit heeft gehad:

  • leverproblemen;
  • spierpijn of zwakte;
  • nierziekte;
  • diabetes;
  • een schildklieraandoening; of
  • als u meer dan 2 alcoholische dranken per dag drinkt.