Home » SOA » Aciclovir kopen
Aciclovir AlmusAciclovir is een virusremmer. Dat betekent dat het medicijn wordt ingezet om virusinfecties te bestrijden door het virus te belemmeren verder te groeien in het lichaam. Het wordt ingezet bij herpes (SOA), gordelroos, een koortslip of infecties met virussen. De behandeling met dit medicijn is vooral van belang om de eerste infectie te remmen. Genezen van de aandoeningen gebeurt vervolgens vanzelf na de duur van twee tot vier weken. De behandeling in de eerste dagen in kuurvorm zorgt ervoor dat het virus niet te snel en te sterk om zich heen grijpt.

Aciclovir bestellen zonder recept ↓

Prijs Aciclovir vanaf € 40,00

  • Dosering: vanaf 200 mg tabletten – crème 2 gram
  • Prijs Aciclovir (incl. online consult): vanaf € 40,00
Aciclovir kopen

Hoe te gebruiken

Aciclovir komt in tabletvorm. Het gebruik ervan moet gebeuren door de tabletten in zin geheel met wat water door te slikken. Herhaal dit, op aanwijzing van de dokter enkele keren per dag, zo goed mogelijk verdeeld over de dag. Een kuur duurt meestal tien dagen moet geheel worden afgemaakt. Een uitzondering hierop vormt de behandeling met dit middel bij steeds terugkerende herpes. In dat geval is het goed mogelijk dat het medicijn enkele maanden tot zelfs meerdere jaren moet worden gebruikt.

Een alternatief medicijn is Condyline.

Bijwerkingen

Er zijn allerlei bijwerkingen verbonden aan het gebruikt van Aciclovir. De mate waarin deze voorkomen varieert sterk. Vaak komt het krijgen van hoofdpijn voor. Wanneer dit gebeurt moet de dokter worden gewaarschuwd. Minder vaak voorkomend zijn: duizeligheid, maag- darmklachten, gevoeligheid voor Uv-licht, huiduitslag en jeuk. Zelden voorkomend zijn klachten als verwardheid of psychische klachten, minder weerstand tegen infecties, nieraandoeningen en overgevoeligheid.

Actieve bestanddelen

Aciclovir is ook de naam van het actieve bestanddeel in de verschillende virusremmende medicijnen die op deze manier werken. Deze stof zorgt ervoor dat de stoffen in het virus zelf worden omgezet. Zo kan verdere groei worden voorkomen en kan de genezing sneller voltrekken. Door de werkzame stoffen is er een wisselwerking met verschillende andere medicijnen. Het is belangrijk hier op te letten bij inname. Wanneer HIV-medicijnen worden genomen is dit bijvoorbeeld van kracht. Ook bij afweerremmende middelen moet goed opgelet worden. Het kan dan zijn dat één van beide middelen minder goed gaat werken.

Vergelijkbare medicatie SOA

  • Aldara
  • Condyline
  • Valtrex
  • Wartec
  • Metronidazol
  • Flagyl
  • Famvir
  • Valaciclovir

Download PDF

Download Aciclovir Disper PDF