Home » Chronische slapeloosheid » Melatonine kopen

MelatonineMelatonine is een medicijn dat wordt gebruikt wanneer er slaapproblemen ervaren worden. Dit kunnen verschillende soorten slaapstoornissen zijn. Een jetlag is hier een voorbeeld van. Ook patiënten die te laat en te lang of juist te vroeg en te kort slapen kunnen baat hebben bij het gebruik van de tabletten. Daarmee kan dan het slaapritme worden genormaliseerd. Er zijn verschillende vormen van gebruik die kunnen worden toegepast. Dit hangt onder andere af van het soort slaapprobleem dat moet worden behandeld met de middelen.

Melatonine bestellen zonder recept ↓

Prijs Melatonine vanaf € 71,50

  • Dosering: Melatonine 2 mg 30 tabletten – 1, 3 en 5 mg
  • Prijs Melatonine (incl. online consult):30 tabletten – vanaf € 71,50

Melatonine kopen zonder recept

Melatonine en bijwerkingen

Bijwerkingen komen niet vaak voor bij het gebruik van Melatonine. Minder dan een procent van de gebruikers krijgt last van een klacht. Die klachten kunnen zijn: hoofdpijn, psychische klachten, vermoeidheid overdag, moeite met wakker worden, slapeloosheid, maag-darmklachten, diarree, misselijkheid, verstopping, opvliegers, huiduitslag of een droge huid. In sommige gevallen treden allergische reacties op. Wanneer de klachten lange tijd aanhouden is het belangrijk om een arts in te schakelen. Dit is een teken dat het medicijn niet naar behoren werkt en een andere oplossing gezocht moet worden. Dit is met name het geval bij het ervaren van psychische klachten en bij allergische reacties.

Hoe is Melatonine te gebruiken?

Het gebruiken van Melatonine hangt af van de klacht. Zo kan het bijvoorbeeld bij het behandelen van een jetlag slechts enkele dagen nodig zijn, terwijl bij andere slaapstoornissen jaren van gebruik nodig zijn. Ook het moment van inname varieert. Bij te laat slapen moet het middel vroeg worden ingenomen, 5 tot 6 uur voor het slapen. Bij te vroeg slapen moet het juist laat worden ingenomen, vaak vlak voor het slapengaan, om zo langer doorslapen mogelijk te kunnen maken. Een dokter kan hier goed advies over geven voor optimaal gebruik.

Actieve ingrediënten

Melatonine is niet alleen de naam van het medicijn, maar ook van de werkzame stof. Dit is een stof die ook van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Dat gebeurt in de pijnappelklier in de hersenen. Door de tabletten te nemen wordt de aanmaak verder gestimuleerd. Het kan zijn dat dit blijvend is en de medicijnen na enige tijd niet meer nodig zijn.

Vergelijkbare medicijnen slaapproblemen

  • Circadin