Home » Rusteloze benen » Mirapexin

Het middel Mirapexin is een medicijn dat de dopaminereceptoren in het brein stimuleert. Dat gebeurt door middel van de werkzame stof pramipexol, een soort dopamine-agonist.

Mirapexin bestellen zonder recept ↓

Prijs Mirapexin vanaf € 59,25

  • Dosering: MIRAPEXIN 0,088 mg
  • Prijs Mirapexin (incl. online consult): vanaf € 59,25

3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Mirapexin gebruikt?

MirapexinDit middel kan ingezet worden bij volwassenen met de ziekte van Parkinson. Het wordt dan gebruikt om de verschijnselen van deze ziekte tegen te gaan. De werkzame stof pramipexol zorgt ervoor dat de dopaminereceptoren in de hersenen worden gestimuleerd. Door die stimulatie ontstaan hersenimpulsen die ondersteunen bij het controleren van lichaamsbewegingen. Bij de ziekte van Parkinson wordt dit middel alleen voorgeschreven in combinatie met het medicijn levodopa. Mirapexin kan ook ingezet worden bij sommige vormen van het Restless Legs Syndroom.

Zo gebruikt u Mirapexin

Wanneer de arts u dit middel voorschrijft, zal hij/zij ook uitleggen hoe u de medicatie dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter kunt u hierover meer informatie terug vinden. Doorgaans gelden in ieder geval de volgende instructies voor gebruik:

  • U kunt dit medicijn innemen met of zonder voedsel;
  • Slik de tabletten heel door met wat water;
  • De startdosering bij de ziekte van Parkinson is over het algemeen drie keer per dag 1 tablet, gedurende de eerste week;
  • Na die eerste week zal uw arts wekelijks de dosering controleren. Door langzaam de dosering te verhogen wordt gezocht naar de optimale hoeveelheid om de verschijnselen onder controle te houden. Doorgaans is de onderhoudsdosering uiteindelijk 1,1, mg per dag. Als het nodig is kan de arts die dosering verhogen naar maximaal 3,3 mg pramipexol per dag. Ook een verlaging is in sommige gevallen mogelijk;
  • Heeft u een nieraandoening? Dan heeft u een lagere dosering nodig en slikt u slechts 1 of 2 keer per dag medicatie in plaats van de standaarddosering van 3;
  • Als u de medicatie gebruikt vanwege Restless Legs Syndroom is in de meeste gevallen slechts 1 dosering per dag nodig, die ’s avonds ingenomen dient te worden.

Mogelijke bijwerkingen Mirapexin

Wanneer u medicatie gebruikt kunt u bijwerkingen ervaren. Ook als u Mirapexin slikt kunt u hiermee te maken krijgen. Ervaart u ernstige bijwerkingen, zoals huiduitslag of ademhalingsproblemen? Schakel dan direct medische hulp in. Verder kunt u te maken krijgen met symptomen zoals slaperigheid, misselijkheid, hallucinaties, verwardheid en slapeloosheid.