Home » Rosacea » Soolantra

Wat is Soolantra?

Soolantra is een crème die gebruikt kan worden om puistjes of vlekjes door rosacea te behandelen. Het middel mag alleen gebruikt worden door volwassenen.

Soolantra bestellen zonder recept ↓

Prijs Soolantra vanaf € 39,25

  • Dosering: 80 mg
  • Prijs Soolantra (incl. online consult): vanaf € 39,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt Soolantra

In deze crème zit de werkzame stof ivermectine. Deze stof behoort tot de avermectines en kan de huid herstellen die door rosacea is aangetast. In een gram crème zit 10 mg ivermectine. Daarnaast bevat het geneesmiddel onder meer glycerol, isopropylpalmitaat en methylparahydroxybenzoaat (E218).

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

SoolantraWanneer u dit middel krijgt voorgeschreven, zal de arts ook aangeven hoe u het dient te gebruiken. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg uw arts of apotheker. Soolantra kan gebruikt worden door volwassenen, maar alleen voor gebruik op de huid van het gezicht. Smeer het niet op andere plekken en zeker niet op vochtige plekken op het lijf, zoals uw mond, ogen of slijmvliezen. Over het algemeen gelden voor Soolantra de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • Breng de crème een keer per dag aan op de gezichtshuid;
  • Gebruik slechts een kleine hoeveelheid crème, ter grootte van een erwt, en smeer dit op voorhoofd, neus, wangen en kin. Smeer het daarna gelijkmatig uit, zodat er ten slotte een dunne laag op het hele gezicht zit. Vermijd hierbij de binnenkant van de neus, uw mond en uw ogen;
  • Komt er toch wat crème terecht in neus, mond of ogen? Spoel deze plek dan direct grondig met veel water;
  • Zorg dat het gezicht vrij is van make-up en crèmes voordat u dit geneesmiddel aanbrengt. Als het middel op het gezicht is opgedroogd, mag u wel weer make-up aanbrengen;
  • Was na het aanbrengen van de crème goed uw handen;
  • Indien nodig mag de behandelingskuur herhaald worden, maar overleg dit wel eerst met uw arts;
  • Merkt u na drie maanden nog geen verbetering? Raadpleeg dan weer uw arts.

Mogelijke bijwerkingen Soolantra

Als u medicatie gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen van het middel. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van Soolantra. Een vaak voorkomende bijwerking is een branderig gevoel op de huid. Verder kunt u ook last krijgen van jeukende, droge huid of huidirritatie. Heeft u erg veel last van de bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht.