Home » Pijn » Spier- en gewrichtspijn » Colchicine kopen
Colchicine AllianceHet middel Colchicine werkt ontstekingsremmend. Het betreft vooral ontstekingen in de gewrichten die zijn ontstaan door toedoen van jicht. Er zij echter ook enkele andere klachten die behandeld kunnen worden met behulp van dit medicijn. Het gaat dan om familiare mediterrane koorts of om een ontsteking aan het hartzakje. Het is echter voornamelijk zo dat de medicijnen worden gebruikt met betrekking tot jicht. Het is dus ook belangrijk om het gebruik goed te kennen en enige kennis te hebben van de bijwerkingen die hierbij kunnen optreden. Dit zorgt voor beter resultaat.

Colchicine bestellen zonder recept ↓

Prijs Colchicine vanaf € 120,50

  • Dosering: 500 mcg 100 tabletten
  • Prijs Colchicine (incl. online consult): 100 tabletten – vanaf € 120,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Colchicine kopen zonder recept

Bijwerkingen van het medicijn

Het is belangrijk om voorop te stellen dat een aantal bijwerkingen van Colchicine aanleiding zijn om direct te stoppen met het medicijn. Het betreft een branderig gevoel in de keel, misselijkheid, buikkrampen en hevige diarree die soms gepaard gaat met bloed. Wanneer deze klachten optreden is er sprake van overdosering. Andere bijwerkingen kunnen zijn huiduitslag of jeuk, haaruitval, menstruatieklachten bij vrouwen, zaadklachten bij mannen, gevoelloosheid, last van spier- en gewrichtspijn in verschillende vormen zoals pijn of zwakte en bloedarmoede. Houd al deze klachten goed in de gaten. Bel bij aanhoudende problemen de arts.

Hoe is Colchicine te gebruiken?

Over het algemeen wordt Colchicine gebruikt bij het opspelen van een jichtaanval. Dan moet het medicijn zo snel als mogelijk worden ingenomen. Hoe sneller wordt begonnen, hoe sterker het effect. Gebruik het middel bij voorkeur één keer bij een aanval. Wanneer binnen drie dagen een nieuwe aanval optreedt, betekent dat dat het medicijn onvoldoende aanslaat. In dat geval moet er een andere oplossing worden gezocht. Het is belangrijk om geen overdosering te nemen. Het gebruik van het medicijn mag ook niet lang duren meestal slechts enkele maanden. Een uitzondering hierop is de familiare mediterrane koorts.

Stoffen in Colchicine

Colchicine heeft als actief bestanddeel een stof die dezelfde naam draagt. Het is een ontstekingsremmend middel dat gebruikt kan worden bij jicht en bij klachten die slechts zeldzaam voorkomen. De werking van deze stof is over het algemeen zeer sterk waardoor al snel de kans op overdosering bestaat. Het is daarom dus ook belangrijk om hier goed op te letten als patiënt.

Vergelijkbare medicijnen spier- & gewrichtspijn

  • Adenuric
  • Codeïne
  • Surgam
  • Zyloric
  • Meloxicam
  • Arthrotec