Home » Pijn » Rugpijn » Diclofenac kopen
Diclofenac NovartisHet medicijn Diclofenac is inzetbaar bij verschillende soorten problemen die pijn veroorzaken. Al dan niet in combinatie met ontstekingen. De werkzame stof is namelijk zowel pijnstillend, ontstekingsremmend als koortsverlagend. Daardoor zijn spier- en gewrichtspijn, de ziekte van Bechterew, reuma, jicht, koliekpijn, maar ook menstruatieklachten en verkoudheid met dit middel goed te bestrijden. De tabletten waarin deze stof verwerkt zit zijn al binnen een uur na inname werkzaam. Dit is dus relatief snel. Bovendien kan het effect van de medicijnen tot wel zes uur aanhouden nadat het is ingenomen.

Diclofenac bestellen zonder recept ↓

Prijs Diclofenac v.a. € 52,20

  • Dosering: SR 75, 100 mg. – 50 mg. 84 tabletten
  • Prijs Diclofenac (incl. online consult): 84 tabletten – vanaf € 52,20

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Diclofenac kopen zonder recept

Bijwerkingen van het medicijn Diclofenac

Maagklachten komen flink vaak voor bij het gebruik van Diclofenac. Deze klachten kunnen zich uiten in bijvoorbeeld (buik)pijn, maagirritaties, een vol gevoel, misselijkheid, braken en zuurbranden. Dit kan worden bestreden door wat voedsel of een glas melk in te nemen naast het medicijn. Andere klachten die ook kunnen optreden zijn darmklachten. In dat geval kan het gaan om verstopping of diarree en opnieuw ook om buikpijn. In zeldzame gevallen kunnen psychische problemen ontstaan of blijkt er een allergie voor de werkzame stof te zijn.

Dosering en gebruik

Er zijn verschillende vormen, waarvan de infuusvorm voornamelijk in het ziekenhuis wordt gebruikt. De zetpil wordt via de anus ingebracht. De andere tabletvormen worden ingenomen met ongeveer een half glas water of melk. Het best is het om dit rondom de maaltijden te plannen om zowel de kans op bijwerkingen als de kans op vergeten te verkleinen. Over het algemeen is het zo dat het medicijn slechts voor een beperkte tijd wordt ingenomen. In sommige gevallen moet zelfs na enkele dagen al gestopt worden als geen verbetering zichtbaar is.

Werkzame stoffen in Diclofenac

Diclofenac is zelf de werkzame stof die in dit medicijn te vinden is. Dit is een stof die pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend werkt. Het valt onder de groep medicijnen die ook wel de NSAID’s worden genoemd. Uiteindelijk is het daarom in de eerste plaats aan te merken als een pijnstiller. Dit is dan ook de manier waarop het medicijn het vaakst wordt ingezet. Pijnklachten kunnen goed worden verlicht.