Home » Pentasa

Wat is Pentasa?

Heeft u te maken met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa? De oorzaak van deze aandoeningen is helaas nog niet precies bekend, maar gelukkig is er wel medicatie zoals Pentasa. Dit middel kan ingezet worden om ontstekingen te remmen.

Pentasa bestellen zonder recept ↓

Prijs Pentasa vanaf € 71,25

  • Dosering: 500 mg en 1 mg
  • Prijs Pentasa (incl. online consult): vanaf € 71,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt Pentasa

De werkzame stof in dit geneesmiddel is mesalazine. De medicatie is te verkrijgen in 500 mg en 1 g. De tabletten van 500 mg zijn gebroken wit en hebben beige spikkeltjes. De 1 g tabletten zijn ovaal, zijn ook gebroken wit en hebben ook beige spikkels. De tabletten worden geleverd in strips van 10 per verpakking. Naast de werkzame stof bevatten de tabletten ook povidon, ethylcellulose, magnesiumstearaat, microkristallijne cellulose en talk. Bent u allergisch voor een van de bestanddelen? Gebruik deze medicatie dan niet. De werkzame stof in het middel zorgt ervoor dat ontstekingen in de darmen geremd worden. Ook de kans dat de klachten door de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa terugkeren wordt kleiner door gebruik van dit middel.

Zo gebruikt u dit Pentasa

PentasaGaat u dit middel gebruiken? De arts zal op het moment dat hij of zij het middel voorschrijft ook uitleg geven over het gebruik. Voor vragen hierover kunt u ook bij uw apotheker terecht. Lees ook altijd de bijsluiter goed door. Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende aanwijzingen:

  • Slik de tabletten heel door, met wat water of ander drinken;
  • Vind u het lastig om hele tabletten door te slikken? De tabletten kunnen op de breukstreep gebroken worden, zodat u ze in twee delen kunt slikken. U kunt er ook voor kiezen om de tabletten op te lossen in wat water en dan in te nemen. Kauw daarbij dan niet op de korreltjes die in het water kunnen ontstaan;
  • U kunt deze medicatie op elk moment van de dag innemen. Dit kan tijdens het eten, maar dat hoeft niet;
  • Heeft u snel maagproblemen? Dan is het aan te raden om de medicatie in te nemen tijdens de maaltijd.

Bijwerkingen van dit middel

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken. Houd bij Pentasa rekening met bijwerkingen zoals misselijkheid, diarree, hoofdpijn, winderigheid, overgeven, huiduitslag en duizeligheid. Heeft u last van ernstige bijwerkingen? Overleg dan direct met een arts.