Home » Misselijkheid » Emend kopen

Emend MSDHet middel Emend wordt gebruikt om braakneigingen terug te dringen. Daardoor is het een goed medicijn om te gebruiken bij ernstige misselijkheid en braakneigingen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de misselijkheid onderdeel is van een breder ziektebeeld, bijvoorbeeld kanker. Juist om die reden is het dus ook belangrijk om kennis te hebben van de manier waarop het medicijn werkt, hoe het genomen moet worden en wat bijvoorbeeld de bijwerkingen zijn. Zo kan het op een veilige manier worden gebruikt bij de aandoening.

Emend bestellen zonder recept ↓

Prijs Emend vanaf € 86,50

  • Dosering: Emend 80 & 125 mg
  • Prijs Emend (incl. online consult): aprepitant – vanaf € 86,50

Emend kopen zonder recept

Bijwerkingen van Emend

Emend brengt niet vaak bijwerkingen met zich mee, maar dit komt soms wel voor. Klachten die dan kunnen optreden zijn: vermoeidheid, hoofdpijn, verminderde eetlust, constipatie, oprisping, maagpijn, buikpijn, winderigheid of de hik. Ook dorst, een veranderde smaak en blaren in de mond komen zeer af en toe voor. In zeer zeldzame gevallen komen duizeligheid en een zwak gevoel voor. Zoals ook een enkele gebruiker last kan krijgen van psychische klachten zoals verwardheid of angst. Pas vooral op wanneer een overgevoeligheid voor Uv-licht optreedt of wanneer allergie begint op te spelen.

Hoe is Emend te gebruiken?

Emend wordt in twee verschillende vormen aangeboden. Wanneer het de tabletten betreft, dan moeten deze altijd in het geheel worden doorgeslikt zonder te kauwen. Gebruik hiervoor enkele slokken water. Ook is het medicijn in de vorm van een drank te krijgen. Dit wordt over het algemeen voorgeschreven aan kinderen. Wanneer het gebruikt wordt rondom een chemokuur moet de eerste dosis op de ochtend voorafgaand worden gebruikt en de volgende twee doses in de twee dagen die daarop volgen. Het medicijn wordt niet langer dan drie dagen gebruikt. Wanneer het middel wordt gebruikt bij een operatie moet het drie uur voorafgaand worden gebruikt. Eén dosis moet dan volstaan.

Werkzame stoffen in Emend

Emend is opgebouwd rond de werkzame stof aprepitant. Dit is een stof die braken en ernstige misselijkheid helpt bestrijden. Het wordt om die reden door artsen voorgeschreven in situaties waarbij misselijkheid en braken optreden. Het middel blokkeert dan de werking van het braakcentrum in het lichaam. Zo kunnen de neigingen afnemen.

Vergelijkbare medicijnen misselijkheid

  • Buccastem M
  • Phenergan