Home » Menopauze » Femoston

Wat is Femoston?

Femoston is een vorm van hormoonsuppletietherapie (HST). In het middel zitten twee soorten vrouwelijke hormonen; oestradiol, een synthetische versie van oestrogeen, en dydrogesteron, een synthetische versie van progestageen.

Femoston bestellen zonder recept ↓

Prijs Femoston vanaf € 51,50

  • Dosering: 1 mg oestradiol
  • Prijs Femoston (incl. online consult): vanaf € 51,50

3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Femoston gebruikt?

Dit geneesmiddel kan voorgeschreven worden wanneer u veel klachten ervaart door de overgang, maar pas wanneer u minstens zes maanden geen natuurlijke menstruatie meer gehad heeft. Deze hormoonsuppletietherapie kan de klachten verlichten, die kunnen ontstaan wanneer de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam sterk vermindert. Veel voorkomende klachten zijn dan opvliegers en overmatig zweten. Wanneer de klachten van invloed zijn op uw dagelijks functioneren kan de arts besluiten een middel zoals Femoston voor te schrijven. Ook wordt het soms voorgeschreven om botontkalking na de overgang te voorkomen.

Zo gebruikt u Femoston

Volg bij gebruik van medicatie altijd de aanwijzingen van uw arts en apotheker goed op. Verder gelden voor dit geneesmiddel onder meer de volgende voorschriften:

  • U kunt met dit middel starten op iedere gewenste dag wanneer u momenteel geen HST gebruikt, of overstapt van een ander continu gecombineerd HST-middel. Als u overstapt van een ander soort HST kunt u starten na het eind van de cyclus van 28 dagen;
  • Slik de tabletten heel door met wat water en eventueel met wat voedsel;
  • Slik de tablet dagelijks rond hetzelfde tijdstip. Op die manier is de kans op het vergeten van een tablet kleiner en zorgt u voor een constante aanvoer van het middel in het lichaam;
  • Heeft u een strip leeg? Begin de volgende dag direct met een volgende strip en las dus geen pauze in. Op de strip staan de weekdagen aangegeven, zodat u makkelijk kunt controleren of u geen tablet vergeten bent te slikken.

Mogelijke bijwerkingen Femoston

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dat geldt ook voor Femoston. Het is belangrijk dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Schakel direct medische hulp in wanneer u ernstige bijwerkingen ervaart. Verder worden een aantal bijwerkingen vaak gerapporteerd, waaronder hoofdpijn, rugpijn en gevoelige borsten. Ook ziekten zoals borstkanker, eierstokkanker en trombose kunnen bij gebruik van dit middel iets vaker voorkomen.