Home » Menopauze » Dermestril Septem

Dermestril Septem is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor hormoonvervangingstherapie (HRT) bij vrouwen tijdens de menopauze. Het middel bevat estradiol. Dit is een vorm van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen.

Dermestril Septem bestellen zonder recept ↓

Prijs Dermestril Septem vanaf € 29,00

  • Dosering: Dermestril Septem Estradiol
  • Prijs Dermestril Septem (incl. online consult): vanaf € 29,00

3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

De werking van Dermestril Septem

Dermestril SeptemTijdens de menopauze neemt de productie van oestrogeen door de eierstokken af. Dit kan leiden tot diverse symptomen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en vaginale droogheid. Dermestril Septem levert een dosis estradiol aan het lichaam om deze symptomen te verlichten. Estradiol is vergelijkbaar met het natuurlijke oestrogeen dat het lichaam produceert. Door het toedienen van estradiol kan Dermestril Septem helpen om de hormonale balans te herstellen en de symptomen van de menopauze te verminderen. Opvliegers kunnen hierdoor bijvoorbeeld verminderen en ook wordt de vaginale gezondheid verbeterd.

De gebruiksaanwijzing van Dermestril Septem

Dermestril Septem wordt meestal geleverd in de vorm van een pleister die op de huid wordt aangebracht. De pleister levert een constante, gecontroleerde dosis estradiol af aan het lichaam. Deze pleister moet doorgaans twee keer per week worden vervangen. Doe dit bij voorkeur op dezelfde dagen in de week. De pleister moet op een schone, droge en intacte huid worden aangebracht, meestal op een plaats onder de taille, zoals de billen of de buik. Het is belangrijk om de medicatie niet steeds op dezelfde plaats aan te brengen om huidirritatie te voorkomen. De gebruiksaanwijzing van Dermestril Septem moet nauwkeurig worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de juiste dosis estradiol wordt toegediend. Volg hierbij ook altijd de instructies van uw arts goed op.

Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Omdat medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben, is het belangrijk dat u uw arts meldt welke medicatie u verder gebruikt. Dit is niet alleen van belang bij voorgeschreven medicatie, maar ook bij medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn. Zorg er daarnaast voor dat uw arts uw medische historie kent. In sommige gevallen kan dit middel niet of minder geschikt zijn.

Mogelijke bijwerkingen

Dermestril Septem kan dus effectief zijn bij het verlichten van klachten door de menopauze, maar kan daarnaast ook bijwerkingen geven. Niet iedereen zal deze bijwerkingen ervaren en sommige bijwerkingen kunnen slechts tijdelijk zijn. Veelvoorkomende bijwerkingen van Dermestril Septem zijn onder andere gevoelige borsten en huidirritatie. Huidirritatie uit zich op de plek waar de pleister geplakt zit, in de vorm van roodheid, een branderig gevoel of jeuk. Door iedere pleister op een andere plek te plakken worden deze symptomen zoveel mogelijk voorkomen.

Ook hoofdpijn en misselijkheid worden genoemd als mogelijke bijwerkingen. Daarnaast komen veranderingen in vaginale afscheiding en stemmingswisselingen voor. Hoewel hormoonvervangingstherapie de stemming kan verbeteren, kunnen stemmingswisselingen toch optreden als bijwerking. Ervaart u veel hinder van deze of een andere bijwerking? Overleg dan met uw arts. Daarnaast is het belangrijk om eventuele veranderingen in uw gezondheidstoestand aan de arts te melden. Sommige bijwerkingen kunnen bijvoorbeeld ernstig zijn en medische hulp noodzakelijk maken.

Dermestril Septem bijsluiter