Home » Malaria » Atovaquon-Proguanil

Wat is Atovaquon?

Gaat u naar een gebied waar malaria voorkomt? Dan kan de arts het preventieve geneesmiddel Atovaquon voorschrijven.

Atovaquon-Proguanil bestellen zonder recept ↓

Prijs Atovaquon-Proguanil € 46,50

  • Dosering: Malariatabletten
  • Prijs Atovaquon-Proguanil (incl. online consult): € 46,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

De werking van Atovaquon

Malaria wordt veroorzaakt door een steek van een besmette mug. Hierbij komt de malariaparasiet in het bloed terecht. Atovaquon/Proguanil werkt preventief door de parasiet in het bloed te doden. Bent u al geïnfecteerd? Dan zal het middel de al aanwezige parasieten in het bloed ook doden. Bij malaria geldt wel dat voorkomen beter is dan genezen. Om muggensteken te voorkomen is het van belang dat u een insectenwerend middel smeert op onbedekte huid. Daarnaast kan het helpen om kleding te dragen die licht van kleur is en die het lichaam zoveel mogelijk bedekken. Slaap onder een klamboe en zorg bij voorkeur voor horren voor de ramen van uw kamer.

Gebruiksaanwijzing Atovaquon

Atovaquon-ProguanilHet middel Atovaquon kan gebruikt worden als preventief middel, bij volwassenen en bij kinderen die minimaal 40 kg wegen. Ter behandeling van malaria kan het ingezet worden bij volwassenen en kinderen die minimaal 11 kg wegen. Bij het voorschrijven van dit middel zal uw arts uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter vindt u hier meer informatie over. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • De dagelijkse dosering voor volwassenen is een keer per dag een tablet;
  • Voor kinderen die minder dan 40 kg wegen is er een lichtere variant van dit middel beschikbaar;
  • Gebruikt u dit middel om malaria te voorkomen? Dan dient u 1 of 2 dagen voor vertrek naar het risicogebied te starten met het gebruik. Gebruik de medicatie dagelijks tijdens uw gehele verblijf en stop pas 7 dagen na terugkomst uit het risicogebied;
  • Is dit middel voorgeschreven ter behandeling van malaria? Dan is de gebruikelijke dosis vier tabletten per dag, gedurende 3 dagen achter elkaar.

Mogelijke bijwerkingen van dit middel

Door het gebruik van Atovaquon kunt u bijwerkingen ervaren. Krijgt u plotseling last van ernstige huiduitslag met blaarvorming? Neem dan direct contact op met een arts. Verder zijn er bijwerkingen die zeer vaak voorkomen, zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid en diarree.