Home » Incontinentie » Betmiga

Bij een overactieve blaas kunnen blaasspierontspanners voorgeschreven worden. Een voorbeeld van zo´n bèta-3-adrenoceptor-agonist is Betmiga.

Betmiga bestellen zonder recept ↓

Prijs Betmiga vanaf € 69,25

  • Dosering: 25 mg – 50 mg
  • Prijs Betmiga (incl. online consult): vanaf € 69,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

De werking van Betmiga

BetmigaDit geneesmiddel bevat het werkzame bestanddeel mirabegron. Deze bèta-3-adrenoceptor-agonist helpt om de klachten van een overactieve blaas te verminderen. De blaasactiviteit neemt door dit middel namelijk af, waardoor ook de bijbehorende symptomen van een overactieve blaas verminderen of verdwijnen. Het middel kan alleen worden voorgeschreven aan volwassenen, in verschillende situaties. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van veelvuldig plassen, waarbij u (veel) vaker moet plassen dan normaal. Ook wanneer u last heeft van een sterke aandrang die plotseling komt opzetten kan het voorgeschreven worden. Ten slotte kan Betmiga ook effect hebben bij aandrangincontinentie, waarbij het lastig is om uw plas op te houden.

Zo gebruikt u Betmiga

U kunt Betmiga alleen gebruiken op doktersvoorschrift. Wanneer u de medicatie voorgeschreven krijgt, zal de arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Meer informatie over het gebruik kunt u ook vinden in de bijsluiter. Bij vragen hierover kunt u ook terecht bij de apotheker. Meestal gelden voor Betmiga de volgende algemene instructies voor gebruik:

  • Neem de medicatie in met wat vloeistof;
  • Slik de tabletten heel door;
  • Maak de tabletten niet fijn voor inname en kauw er ook niet op, omdat dit de werking beïnvloedt;
  • De aanbevolen dosering is een keer per dag een tablet van 50 mg;
  • Heeft u lever- of nierproblemen? Dan kan het zijn dat de dosering verlaagd moet worden naar 25 mg per dag;
  • Heeft u te veel Betmiga ingenomen? U kunt dan last krijgen van een versnelde hartslag en een verhoogde bloeddruk. Schakel zo snel mogelijk medische hulp in voor advies;
  • Wanneer u een dosering vergeten bent, kunt u de gemiste tablet alsnog innemen zo gauw u hieraan denkt. Doe dit alleen niet als het minder dan zes uur duurt voordat u de volgende tablet in dient te nemen. Sla in dat geval de vergeten dosering over en ga verder volgens het vaste schema;
  • Bent u meerdere keren achter elkaar een dosering vergeten? Overleg dan met uw arts wat u het beste kunt doen.

Mogelijke bijwerkingen

Gebruikt u Betmiga? Dan kunt u te maken krijgen met bijwerkingen, zoals dat ook kan gebeuren bij het gebruik van andere medicatie. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik in de bijsluiter na te lezen welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Herkent u symptomen van een allergische reactie, zoals zwelling in keel en mond of huiduitslag? Stop dan direct met dit middel en overleg met uw arts. Een ernstige bijwerking van Betmiga is een onregelmatige hartslag. Deze bijwerking komt voor bij minder dan 1 op de 100 gebruikers. Krijgt u hier last van? Schakel ook dan direct een arts in. Daarnaast kunt u te maken krijgen met een plotseling opkomende hoofdpijn, die veel lijkt op migraine. Deze klacht kan wijzen op een verhoogde bloeddruk.