Home » Hooikoorts » Rhinolast kopen

Rhinolast MedaRhinolast is een medicijn dat wordt gebruikt om allergieën te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals hooikoorts. Dit komt omdat het een neusspray is die is gebaseerd op een stof die anti-allergisch is. Het gebruik van dit medicijn is heel gemakkelijk wanneer de juiste techniek is aangeleerd. Vaak is het zo dat het medicijn maar tijdelijk gebruikt moet worden. Bijvoorbeeld tijdens het hooikoortsseizoen. Het is wel belangrijk om goed te weten hoe dit in zijn werk gaat. Daarom is een uitleg van de arts van belang. Ook deze informatie kan hierbij helpen.

Rhinolast bestellen zonder recept ↓

Prijs Rhinolast € 59,49

  • Dosering: Azelastine 140 microgram 0,1%
  • Prijs Rhinolast (incl. online consult): 1 neusspray – € 59,49

Rhinolast kopen zonder recept

Bijwerkingen van Rhinolast

De bijwerkingen van Rhinolast zijn vooral in de neus te vinden. In veel gevallen kan het gaan om bloedneuzen. Ook kan het vaak niesbuien opwekken. Daarnaast zijn er klachten op het gebied van irritatie, zoals bijvoorbeeld pijn in de neus of jeuk in de neus die vaak voorkomen. Een andere bijwerking die vaak voorkomt is die van de bittere smaak die in de mond wordt geproefd. In alle gevallen is het zo dat de klachten maar van korte duur zijn en snel weer afnemen. Wanneer dit niet het geval zou zijn, dan kan het slim zijn om de arts te raadplegen.

Hoe is Rhinolast te gebruiken?

Het gebruik van Rhinolast gaat door middel van een verstuiving van een spray. Het is belangrijk om het flesje voor gebruik om te schudden. Houd het andere neusgat dicht en spuit de spray in de neus. Haal adem door de mond. Herhaal dit ook voor het andere neusgat. Bij gebruik meerdere malen per dag is het belangrijk dat de doses zo goed mogelijk over de dag worden verdeeld. Zorg dat er ongeveer evenveel tijd tussen elke dosering in zit voor optimaal effect en verminderde kans op bijwerkingen in de neus.

Componenten in Rhinolast

Het actieve bestanddeel in rhinoplast is azelastine. Dit is een antiallergische stof die de klachten bij de bron bestrijdt. Het is dus niet direct een medicijn dat symptomen bestrijdt. Het kan daardoor zo zijn dat het enige tijd duurt voordat daadwerkelijk verbetering van de situatie merkbaar is. Let er daarom goed op dat dit over langere tijd wordt gemonitord.

Vergelijkbare medicijnen hooikoorts

  • Dymista
  • Telfast
  • Neoclarityn
  • Desloratadine