Home » Hooikoorts » Fexofenadine kopen

Fexofenadine is een medicijn dat wordt ingezet om de symptomen van hooikoorts sterk terug te dringen. Klachten als niezen, jeuk, tranende ogen, loopneus, verstopte neus, jeukende ogen of branderige ogen kunnen allemaal worden verlicht door dit middel te gebruiken. Het wordt gebruikt door kinderen vanaf 12 jaar en door volwassenen. Er zijn wel een aantal zaken die een belangrijke rol spelen als het gaat om goed gebruik van het medicijn. Zo is het belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken om er zeker van te zijn dat het helpt.

Fexofenadine bestellen zonder recept ↓

Prijs Fexofenadine € 61,20

  • Dosering: 120 mg. fexofenadine hydrochloride
  • Prijs Fexofenadine (incl. online consult): 30 tabletten – vanaf € 61,20

Fexofenadine kopen zonder recept

Wisselwerking van fexofenadine met andere middelen

Er zijn verschillende medicijnen die een wisselwerking met fexofenadine hebben. Dit betekent dat één van beide medicijnen anders of minder goed gaat werken. Let op met het gebruik van middelen tegen maagklachten. Wanneer hier aluminium of magnesium in zit, dan kan dit een uitwerking hebben. Daarnaast kan het zijn dat sommige antibiotica en sommige antischimmelmiddelen of middelen voor de behandeling van hiv of aids in combinatie met dit medicijn voor meer bijwerkingen zorgen. Om die reden is dit dus niet verstandig. Geef ook het gebruik van alle andere medicijnen goed aan bij de arts, ook wanneer deze niet genoemd worden.

Hoe is fexofenadine te gebruiken

Fexofenadine wordt geleverd in de vorm van tabletten. Deze moeten geslikt worden met behulp van enkele slokken water. Dat wordt gedaan voorafgaand aan de maaltijd. Het is dus ook zo dat het middel slechts eenmaal per dag wordt ingenomen. De duur van de behandeling moet door een arts bepaald worden. Dit kan dus per persoon wel enig verschil hebben. Let goed op, er mag maar eenmaal per dag één tablet worden ingenomen. Neem nooit een dubbele dosis in, ook niet wanneer bij de vorige inname het medicijn vergeten is.

Actieve bestanddelen

In fexofenadine zit fexofenadine hydrochloride. Dit is een stof die valt onder de zogenaamde antihistaminica. Samen met enkele stoffen die helpend zijn en die de vorm van de tabletten waarborgen kan een tablet worden gevormd. De werkzame stof bestrijdt de stoffen die in het lichaam vrijkomen bij een allergische reactie, waardoor de symptomen afnemen.