Home » Hooikoorts » Dymista kopen

Dymista MedaDymista is een neusspray. Het medicijn wordt voorgeschreven wanneer er een allergische reactie, zoals hooikoorts, in het lichaam plaatsvindt. De symptomen van een allergie kunnen daardoor worden verzacht. Dit komt onder andere doordat de actieve stoffen in de spray een uitwerking hebben op de stof die allergische reacties laten vrijkomen in het lichaam. Het is daarom vaak zo dat de middelen voor verschillende klachten op dezelfde manier te gebruiken zijn. Het is wel belangrijk op te letten dat dit op een goede manier gebeurt. Er zijn immers een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden.

Dymista bestellen zonder recept ↓

Prijs Dymista € 79,50

  • Dosering: 137 microgram azelastine en 50 microgram fluticason
  • Prijs Dymista (incl. online consult): 1 flacon neusspray – € 79,50

Dymista kopen zonder recept

Bijwerkingen Dymista

Een bijwerking van Dymista die veel zal voorkomen is het optreden van neusbloedingen. Dit gebeurt in tot wel tien procent van de gevallen. Ook hoofdpijn komt met enige regelmaat voor. Daarnaast is ook een bittere smaak in de mond een klacht die zo nu en dan door gebruikers ervaren wordt. Vaak trekt dit na enkele minuten weg. Dit geldt ook voor het ruiken van een onaangename geur. Wanneer de neus niet gaat bloeden, kan deze nog wel geïrriteerd raken. Dit uit zich bijvoorbeeld in jeuk of pijnlijke gevoelens. In veel gevallen gaat dit gepaard met niesaanvallen.

Hoe Dymista te gebruiken?

Dymista is een neusspray. Belangrijk daarbij is dan dus dat de techniek van het sprayen goed wordt aangeleerd. Een verstuiving in de ochtend en één in de avond is aan te raden. Doe dit in beide neusgaten en houd het andere neusgat dicht wanneer de stof wordt ingespoten. Adem tijdens het verstuiven in door de mond. Het is ook altijd slim om het flesje even om te schudden wanneer de volgende dosis moet worden toegediend. Op deze manier wordt de stof in de spray goed verdeeld en daardoor beter gebruikt gedurende de langere periode.

Actieve bestanddelen Dymista

In Dymista zitten twee werkzame stoffen. Azelastine en fluticason zijn stoffen die begin jaren negentig van de twintigste eeuw werden ontdekt. Het betreft een middel dat allergieën bestrijdt en een corticosteroïde die de verschijnselen die hierbij kunnen optreden kan behandelen. Daardoor werkt het middel zowel op de korte als de lange termijn.

Vergelijkbare medicijnen hooikoorts

  • Rhinolast
  • Telfast
  • Neoclarityn
  • Desloratadine