Home » Hoogteziekte » Diamox kopen
Diamox Amdipharm MercuryDiamox heeft effect op de hoeveelheid water die in het lichaam wordt vastgehouden. Ook heeft het een effect op de hoeveelheid zouten. Het is daardoor te gebruiken voor diverse klachten. Bijvoorbeeld bij het vasthouden van vocht. Ook bij glaucoom kan het worden voorgeschreven. Daarnaast kan het helpen bij hoogteziekte, epilepsie en bij slaap-apneu. Bij al deze verschillende aandoeningen komt een andere manier van gebruiken kijken. Daardoor is overleg met de arts bij aanvang van het gebruik altijd aan te raden om maximaal effect te kunnen bereiken. Houd dit goed in de gaten.

Diamox bestellen zonder recept ↓

Prijs Diamox € 108,70

  • Dosering: 250 milligram acetazolamide
  • Prijs Diamox (incl. online consult): 112 tabletten – vanaf € 108,70
Diamox kopen zonder recept

Wat zijn de bijwerkingen van Diamox?

In het geval van Diamox komen bijwerkingen in minder dan een procent van de gevallen voor. Het gaat in zulke gevallen om klachten zoals dorst en een verandering in het plasgedrag. Dit komt vaker voor of in grotere hoeveelheden. Ook kunnen smaakveranderingen optreden. In sommige gevallen betreft het maagklachten. Ook komt het soms voor dat spieraandoeningen worden geconstateerd. Daarnaast is er altijd een kans op allergie voor de werkzame stof. In alle gevallen is het slim om even met een arts te overleggen over de klachten die optreden.

Hoe is Diamox te gebruiken?

Het gebruik van Diamox gaat door middel van tabletten. Deze moeten worden ingenomen met een half glas water. In sommige gevallen is gebruik eenmaal per dag voldoende. In andere gevallen is tweemaal per dag noodzakelijk. In dat geval moet de tweede dosering voor 18.00 uur worden ingenomen om goede werking te garanderen. Doe dit bij voorkeur na de maaltijd om de kans op maagklachten sterk te verkleinen. De lengte van de duur van het gebruik varieert per klacht. Meestal betreft het wel een wat langere tijd om goed te kunnen werken. Houd hier dus goed rekening mee.

Actieve bestanddelen

Diamox is opgebouwd rond de stof acetazolamide. Dit is de stof die een uitwerking heeft op vocht en zouten in het lichaam. Dit is dus ook de stof die de klachten bestrijdt. Het is bovendien zo dat deze stof de enige werkzame stof in dit middel is. De andere stoffen dienen alleen ter ondersteuning, bijvoorbeeld om er een tabletvorm van te kunnen maken.