Home » Hoge bloeddruk » Propranolol

Wat is Propranolol?

Het geneesmiddel Propranolol is een bètablokker. Bètablokkers ontlasten het hart. Hierdoor kan Propranolol in verschillende situaties voorgeschreven worden.

Propranolol bestellen zonder recept ↓

Prijs Propranolol vanaf € 41,25

  • Dosering: voorgeschreven dosering
  • Prijs Propranolol (incl. online consult): vanaf € 41,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt dit geneesmiddel

Door een slechte bloedtoevoer naar de hartspier kan er pijn op de borst ontstaan. Deze pijn kan behandeld worden met Propranolol, maar dit middel kan ook voor andere aandoeningen worden voorgeschreven. Zo kan hypertensie (hoge bloeddruk) er mee behandeld worden. Ook kan het middel preventief gebruikt worden, om na een hartaanval een nieuwe aanval te voorkomen. Bij een tremor, waarbij u bevingen heeft van onbekende oorzaak, kan dit middel ook verlichting bieden. Heeft u een hoge hartslag door een minder goed werkende schildklier, of heeft u last van zeer ernstige migraine? Ook dan kan dit geneesmiddel ingezet worden.

Zo gebruikt u dit middel

PropranololBij het voorschrijven van dit middel zal uw arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Ook in de bijsluiter kunt u hierover meer informatie vinden. Over het algemeen geldt de volgende gebruiksaanwijzing:

  • Slik de tabletten heel door, met wat water, net voor een maaltijd;
  • Stop niet met medicatie zonder overleg met uw arts;
  • De maximumdosering bij pijn op de borst is 240 mg per dag;
  • Bij hoge bloeddruk wordt er eerst gestart met een lage dosering, die eventueel verhoogd kan worden bij onvoldoende effect;
  • Bij een tremor is de aanbevolen dosering 2 of 3 keer per dag 40 mg;
  • Als u de medicatie slikt in verband met een hyperactieve schildklier, zal de arts de dosis bepalen aan de hand van uw reactie op het middel;
  • In sommige gevallen wordt dit middel ook voorgeschreven aan kinderen of jongvolwassenen met afwijkingen in het hartritme. In dat geval moet de dosering aangepast worden aan de hand van het gewicht van het kind.

Mogelijke bijwerkingen Propranolol

Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dat geldt ook voor dit geneesmiddel. Schakel direct medische hulp in wanneer u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals ademhalingsproblemen of zwelling in keel of mond. Verder kunt u te maken krijgen met symptomen zoals vermoeidheid, slaapproblemen, koude voeten of handen, nachtmerries of een onregelmatige hartslag.