Home » Hoge bloeddruk » Perindopril

Wat is Perindopril?

Perindopril is een ACE-remmer die de actieve stof perindopril tert-butylamine bevat. Deze stof zorgt ervoor dat bloedvaten verwijden, waardoor het hart makkelijker bloed door uw lijf kan pompen.

Perindopril bestellen zonder recept ↓

Prijs Perindopril vanaf € 51,25

  • Dosering: 2 en 4 mg
  • Prijs Perindopril (incl. online consult): vanaf € 51,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt Perindopril

Dit geneesmiddel is beschikbaar in verschillende doseringen, die in verschillende situaties ingezet kunnen worden. Perindopril 2 en 4 mg kan gebruikt worden voor de behandeling van hypertensie (hoge bloeddruk), hartfalen en ter vermindering van het risico op cardiale voorvallen (bijvoorbeeld een hartaanval). Ook als u al een hartaanval heeft gehad, is het mogelijk om dit medicijn te gebruiken. Doordat het middel de vaten verwijdt, neemt het risico op een nieuwe hartaanval af. Ook de tabletten van 8 mg kunnen ingezet worden voor de behandeling van hypertensie en het verkleinen van het risico op bijvoorbeeld een (nieuwe) hartaanval. De werkzame stof zorgt ervoor dat het bloed makkelijker door het lijf gepompt kan worden, waardoor de druk op het hart afneemt.

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

PerindoprilGaat u dit middel gebruiken? Dan zal de arts uitleggen hoe u dit middel dient te gebruiken. Lees ook de bijsluiter goed door om meer te weten te komen over het gebruik en de mogelijke bijwerkingen. Over het algemeen geldt voor perindopril de volgende gebruiksaanwijzing:

  • Slik de tabletten heel door met een glas water;
  • Slik de tabletten bij voorkeur dagelijks rond hetzelfde tijdstip, ’s ochtends voor het ontbijt;
  • De aanbevolen dosering bij een hoge bloeddruk is een startdosis van 4 mg. Als het nodig is kan deze dosering na een maand verhoogd worden tot 8 mg;
  • De maximale dosering per dag is 8 mg;
  • Bij hartfalen is de aanbevolen dosering bij aanvang 2 mg per dag. Dit kan na 2 weken verhoogd worden tot 4 mg.

Mogelijke bijwerkingen Perindopril

Als u medicijnen gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit geldt ook voor Perindopril. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Schakel direct medische hulp in wanneer u symptomen ervaart van een ernstige allergische reactie. Verder kunt u te maken krijgen met bijwerkingen zoals hoofdpijn, draaierigheid, tintelingen, problemen met het zicht, oorsuizen, hoesten, maag- of darmproblemen en kortademigheid.