Home » Hoge bloeddruk » Co-Diovan

Wat is Co-Diovan?

Heeft u last van een te hoge bloeddruk? In sommige gevallen zal de arts u dan Co-Diovan voorschrijven. Dit geneesmiddel bevat twee verschillende stoffen die beide helpen de bloeddruk te reguleren.

Co-Diovan bestellen zonder recept ↓

Prijs Co-Diovan € 49,50

  • Dosering: één tablet per dag
  • Prijs Co-Diovan (incl. online consult): tabletten – vanaf € 49,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Co-Diovan gebruikt?

Co-DiovanBieden andere medicijnen tegen een hoge bloeddruk geen soelaas? Dan kan de arts Co-Diovan voorschrijven. Dit middel bevat Valsartan. Deze stof behoort tot de groep angiotensine-II-receptorantagonisten. In ons lichaam zit de stof angiotensine II, die ervoor zorgt dat de bloedvaten nauwer worden. Hierdoor stijgt de bloeddruk. Valsartan voorkomt dat effect, waardoor de bloedvaten ontspannen en de bloeddruk dus ook lager wordt. Co-Diovan bevat daarnaast de stof hydrochloorthiazide, die behoort tot de thiazidediuretica. Door deze stof neemt de productie van urine toe en ook daardoor wordt de bloeddruk lager. Deze combinatie van werkzame stoffen draagt bij aan het effect van het middel. Het is van belang dat er redelijk snel effect merkbaar is, omdat een te hoge bloeddruk op termijn zeer schadelijke gevolgen kan hebben.

Zo gebruikt u Co-Diovan

Hoe u dit geneesmiddel dient te gebruiken hangt af van de voorschriften van uw arts. In de meeste gevallen duurt de behandeling 5 tot 21 dagen, maar wanneer de behandeling dan nog onvoldoende aanslaat kan deze periode verlengd worden.

Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende aanwijzingen:

  • De aanbevolen dosering is doorgaans 1 tablet per dag;
  • Neem het middel iedere dag in rond hetzelfde tijdstip. Het advies is om dit ’s ochtends te doen;
  • Dit middel kan met of zonder voedsel ingenomen worden;
  • Drink bij het innemen van de tablet een glas water;
  • Verander niet zomaar de dosering en stop niet zomaar met dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts te overleggen.

Mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Dit geldt ook voor Co-Diovan. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik van dit middel de bijsluiter goed door te lezen. Zo weet u welke mogelijke bijwerkingen u kunt verwachten. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer een lage bloeddruk, hoesten, uitdroging, een licht gevoel in het hoofd, wazig zien, oorsuizen. Heeft u veel last van bijwerkingen, of heeft u bijwerkingen die wijzen op een allergische reactie (zoals ademhalingsproblemen of zwelling van mond of tong)? Raadpleeg dan direct een arts.