Home » Hoge bloeddruk » Cardura

Wat is Cardura?

Cardura kan in diverse situaties worden voorgeschreven. Het middel behoort tot de groep sympaticolytica; deze medicatie kan ingezet worden bij bepaalde vormen van een hoge bloeddruk en ook wanneer er sprake is van een goedaardige prostaatvergroting. Daarnaast kan het een positief effect hebben op bloedvetten, waaronder cholesterol.

Cardura bestellen zonder recept ↓

Prijs Cardura € 44,50

  • Dosering: 4 mg – 8 mg per dag
  • Prijs Cardura (incl. online consult): tabletten – vanaf € 44,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Cardura gebruikt?

CarduraHeeft u last van een verhoogde bloeddruk? Cardura kan dan gebruikt worden om die bloeddruk te verlagen, doordat dit geneesmiddel ervoor zorgt dat sommige bloedvaten verwijd worden. Het gevolg daarvan is dat het bloed makkelijker door het lichaam kan stromen. Lastig is dat een hoge bloeddruk niet altijd wordt opgemerkt, omdat klachten ontbreken. Het is dan ook moeilijk om het effect van Cardura op de bloeddruk te meten. Dit kan alleen met behulp van een bloeddrukmeter.

Cardura wordt ook wel voorgeschreven als er sprake is van een goedaardige prostaatvergroting, die nog niet geopereerd wordt. Het middel zorgt ervoor dat het leegplassen van de blaas makkelijker wordt. Ook zal de straal bij het plassen sterker worden bij gebruik van Cardura. Voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken is het belangrijk dat andere mogelijke oorzaken van plasproblemen worden uitgesloten.

Zo gebruikt u Cardura

De dosering van dit middel hangt onder meer af van de reden waarom het wordt voorgeschreven. Uw arts zal dit beoordelen. Meestal is de dosering 4 mg per dag, maar een verhoging hiervan is mogelijk.

Over het algemeen gelden voor gebruik de volgende voorschriften:

  • Slik de tabletten heel door, met voldoende water;
  • De tabletten kunnen tijdens de maaltijd ingenomen worden, maar dit hoeft niet;
  • Het is mogelijk dat u de hulzen van de tabletten in uw ontlasting terugvindt. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Het omhulsel is speciaal gemaakt om het medicijn langzaam af te geven. De huls is daarna niet meer nodig.

Mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel

Cardura kan verschillende bijwerkingen geven. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet wat u kunt verwachten. Als u symptomen krijgt van een ernstige allergische reactie is het belangrijk om direct medische hulp te zoeken. Verder kunt u te maken krijgen met onder meer de volgende bijwerkingen: urineweg- of luchtweginfecties, bloedafwijkingen, vermindering van eetlust, of juist een verhoogde eetlust, jicht, depressie, slapeloosheid.