Home » Hoge bloeddruk » Bisoprolol

Wat is Bisoprolol?

Bisoprolol is een zogeheten bètablokker. Bètablokkers worden ingezet om het hart te beschermen tegen te veel activiteit. Daardoor kan het hart meer ontspannen en wordt de bloeddruk lager.

Bisoprolol bestellen zonder recept ↓

Prijs Bisoprolol € 43,50

  • Dosering: 5 mg – 10 mg – 20 mg
  • Prijs Bisoprolol (incl. online consult): Bisoprololfumaraat tabletten – vanaf € 43,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waar wordt Bisoprolol voor gebruikt?

BisoprololBisoprolol kan ingezet worden in diverse situaties. Blokkeringen in de bloedvaten die het hart voeden kunnen leiden tot pijn op de borst (ook wel angina pectoris genoemd). Een bètablokker kan de pijn dan verminderen. Ook bij een hoge bloeddruk kan dit geneesmiddel ingezet worden. U kunt echter niet in alle situaties gebruikmaken van dit middel. Heeft u bijvoorbeeld last van hartfalen, lever- of nierproblemen? Dan zal de arts andere medicatie voorschrijven. Het is daarom belangrijk om uw arts altijd te vertellen welke medicatie u verder gebruikt en van welke aandoeningen u last heeft.

Zo gebruikt u Bisoprolol

Luister goed naar de aanwijzingen van uw arts wanneer u dit middel gaat gebruiken. Lees daarnaast voor het eerste gebruik altijd de bijsluiter goed door. Zo weet u wat u kunt verwachten. Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • Slik de tabletten heel door met wat water;
  • Neem de tabletten ’s ochtends in, steeds rond hetzelfde tijdstip;
  • Normaal gesproken wordt gestart met de laagste dosis van dit middel. Dit is 5 mg. De arts kan dit verder opbouwen. De reguliere dosering is een keer per dag 10 mg. De maximale dosis is 20 mg.

Voor bovenstaande kunnen uitzonderingen gelden. Heeft u bijvoorbeeld een nierziekte? Dan is de maximale dosering 10 mg per dag.

Mogelijke bijwerkingen van dit middel

Net als andere geneesmiddelen kan ook dit middel bijwerkingen geven. Zorg ervoor dat u weet welke bijwerkingen u kunt verwachten, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Mogelijke bijwerkingen van Bisoprolol zijn onder meer: misselijkheid, braken, hoofdpijn, een doof gevoelen in ledematen, diarree, verstopping en slaapstoornissen. Veel van deze mogelijke bijwerkingen treden voornamelijk tijdens de eerste weken van gebruik op en verdwijnen na verloop van tijd. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Herkent u tekenen van een ernstige allergisch reactie, zoals zwelling in de mond of ademhalingsproblemen? Schakel dan direct medische hulp in.