Home » Hoge bloeddruk » Amlodipine kopen

Wat is Amlodipine?

Amlodipine is een anti-aritmische drug die helpt om het ritme van de hartslag te controleren. Het doet dit op een aantal manieren door de elektrische activiteit in het hart te veranderen.

Een van de unieke kenmerken van Amlodipine is de langzame tijd tot actie en de duur van de actie in het lichaam. Het kan enkele weken duren voordat het volledige effect van het medicijn duidelijk wordt (u kunt bijwerkingen opmerken enige tijd nadat u bent begonnen met het innemen van de medicatie) en het kan een paar maanden duren voordat het medicijn volledig is uitgescheiden uit uw lichaam.

Amlodipine bestellen zonder recept ↓

Prijs Amlodipine vanaf € 19,20

  • Dosering: Amlodipine 5 & 10 mg
  • Prijs Amlodipine (incl. online consult): tabletten – vanaf € 19,20

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Amlodipin kopenWaarvoor wordt het gebruikt?

Amiodaron wordt gebruikt om uw hart in het juiste tempo te laten kloppen en te voorkomen dat het te snel gaat. Het kan behandelen of voorkomen:

  • Ventriculaire tachyaritmie
  • Atriale tachyaritmie
  • Supraventriculaire tachyaritmie

Soms kunnen de andere medicijnen die u neemt het risico vergroten dat uw hartslag uit het ritme springt, en de arts kan u aanraden om amiodaron te nemen om dit te voorkomen.

Hoe werkt amiodaron?

Om ervoor te zorgen dat elke hartslag zich voordoet, zijn er veel elektrische impulsen die van het ene gebied van het hart naar het andere bewegen. Deze impulsen zorgen er uiteindelijk voor dat de hartspieren samentrekken en het bloed uit het hart en rond het lichaam duwen.

Amiodarone werkt op verschillende manieren om de elektrische impulsen in uw hart te controleren en in het juiste tempo te laten kloppen.

Hoe Amlodipine gebruiken

Amlodipine heeft verschillende formuleringen; u kunt Amlodipine besilate, maleate, of mesilate monohydraat hebben. Het is verkrijgbaar als 5 mg en 10 mg tabletten en als 1 mg/ml of 2 mg/ml orale oplossing. Voor volwassenen is de startdosis meestal 5 mg per dag (maar kan 10 mg per dag zijn. Als u ouder bent dan 65 jaar, neem dan speciale zorg met dosisverhogingen. Als u nier- of leverproblemen heeft, zal uw arts uw geschiktheid voor dit geneesmiddel en uw dosis beoordelen. Neem het geneesmiddel in tot uw arts zegt dat u moet stoppen.

Amlodipine bijwerkingen

Hoewel zeer zeldzaam, stop met het gebruik van dit geneesmiddel en zoek medische hulp als u de volgende symptomen heeft: ademhalingsproblemen; zwelling van het gezicht, tong, keel en slijmvliezen; huidreacties (deze kunnen bijzonder ernstig zijn) zoals huiduitslag, jeuk en blaasvorming; pijn op de borst, hartaanval, hartslagafwijkingen; en voel u onwel met maag- en rugpijn (mogelijke pancreatitis).

Bijsluiter Amlodipine