Zinnat

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Zinnat
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Zinnat?

Er zijn verschillende soorten antibiotica beschikbaar en Zinnat is er daar één van. De werkzame stof in dit middel is cefuroxim. Het kan in diverse situaties ingezet worden.

  • Dosering: zoals uw arts u voorschrijft
  • Prijs Zinnat (incl. online consult): vanaf € 39,25

Zo werkt Zinnat

De werkzame stof cefuroxim zorgt ervoor dat bacteriën gedood worden. Hierdoor is het goed in te zetten bij verschillende soorten bacteriële infecties. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij infecties in bijholtes, keel, luchtpijp en longen. Ook bij infecties in blaas, middenoor of van de huid wordt het wel ingezet. Daarnaast kan het gebruikt worden bij ziekten zoals sepsis en de ziekte van Lyme. In sommige gevallen wordt het ingezet voorafgaand aan een operatie, om de kans op infecties na de operatie te verkleinen. Overigens wordt er in de meeste situaties eerst een ander antibioticum ingezet, zoals penicilline of nitrofurantoïne. Pas als deze antibiotica niet werken, wordt Zinnat voorgeschreven. Zinnat wordt zo min mogelijk voorgeschreven, omdat hiermee de kans verkleind wordt dat de bacteriën resistent raken.

Zo gebruikt u Zinnat

Uw arts zal bij het voorschrijven van dit middel vertellen hoe u het dient te gebruiken. Meer informatie hierover kunt u ook in de bijsluiter terugvinden. Zinnat is beschikbaar in tabletvorm, maar ook in de vorm van een drankje of infuus. Voor de tabletten geldt dat ze zijn voorzien van een laagje dat de werkzame stof pas vrij laat in de maag. De werkzame stof is namelijk erg vies. Zowel de tabletten als de drank mogen tijdens het eten ingenomen worden, omdat de medicatie beter wordt opgenomen op een volle maag. Hoe lang u de medicatie dient te gebruiken hangt af van de aandoening. Zo duurt een kuur bij de ziekte van Lyme tussen de 10 en 21 dagen, terwijl de behandelduur bij andere infecties meestal maar 5 tot 10 dagen is. Het is wel van belang om de kuur volledig af te maken, ook wanneer u al eerder geen klachten meer ervaart. Te vroeg stoppen kan er namelijk voor zorgen dat de infectie weer terugkeert.

Mogelijke bijwerkingen

Zinnat kan diverse bijwerkingen geven, waaronder maagklachten zoals misselijkheid en braken. Ook hoofdpijn komt vrij vaak voor. Wanneer de medicatie via een infuus wordt ingebracht, kan de wand van de ader geïrriteerd raken.

Search

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.