Home » Geheugenverlies en dementie » Ebixa kopen

Ebixa kopen LundbeckEbixa als medicijn wordt gebruikt bij het ontwikkelen van dementie door de ziekte van Parkinson. Door het medicijn te nemen kunnen de effecten ervan worden vertraagd. Dit komt doordat het de werking van de hersenzenuwen helpt verbeteren. Het is belangrijk om te weten dat het middel niet bij iedereen aanslaat. Daarnaast is het zo dat er veel bijwerkingen aan het medicijn verbonden zijn en dat deze ook met enige regelmaat optreden bij het gebruik. Hier moet op een goede manier mee omgegaan worden.

Ebixa bestellen zonder recept ↓

Prijs Ebixa zie aanbieder

  • Dosering: 10 mg, 20 mg & startverpakking
  • Prijs Ebixa (incl. online consult): tabletten – zie apotheek

Ebixa kopen zonder recept

Bijwerkingen van Ebixa

De bijwerkingen van Ebixa die kunnen optreden hebben te maken met bijvoorbeeld vermoeidheid, duizeligheid, draaierigheid en sufheid. Dit zijn klachten die het functioneren in het dagelijks leven enigszins kunnen bemoeilijken. Zaken zoals autorijden en het doen van lastige huishoudelijke klussen wordt dan ook in het begin net na inname van het middel afgeraden. De bijwerkingen zullen vaak naar mate het middel langer wordt gebruikt afnemen. Andere klachten die kunnen optreden zijn een verhoging van de bloeddruk, kortademigheid en maag-darmklachten. Heel zelden treden psychische klachten op en het kan soms ook zo zijn dat er allergie bestaat.

Hoe is Ebixa te gebruiken?

Ebixa komt in de vorm van tabletten of druppels. De tabletten moeten worden genomen worden met enkele slokken water. Dit geldt ook voor de druppels, al moeten deze in het water worden opgevangen door eenmaal op de pomp van het flesje waarin het medicijn komt te drukken. Dit medicijn moet eenmaal per dag worden ingenomen. Bij voorkeur gebeurt dit op een vast tijdstip waarbij het ontbijt het meest aan te raden is. Het is belangrijk om dit in ieder geval 3 tot 6 maanden te doen. Daarna volgt een evaluatie of het aanslaat. Dit is zeer belangrijk.

Actieve bestanddelen

Het actieve bestanddeel is memantine tegen geheugenverlies. De stof heeft een uitwerking op de hersenzenuwen. Het blokkeert de effecten die komen bij een te grote hoeveelheid glutamaat in de hersenen. Deze stof wordt van nature aangemaakt in de hersenen. Door de hoeveelheid te beperken kunnen de klachten worden verminderd die komen kijken bij dementie als gevolg van de ziekte van Parkinson.

Vergelijkbare medicijnen geheugenverlies

  • Exelon
  • Reminyl