Home » Estrofem

Wat is Estrofem?

Estrofem is een medicijn voor vrouwen, dat wordt gebruikt bij hormonale substitutietherapie (HST). Het is ontworpen om de tekorten aan oestrogeen aan te vullen en daardoor symptomen van de menopauze te verminderen. Krijgt u deze medicatie voorgeschreven? Dan is het goed om te weten wat u kunt verwachten wat betreft werking en mogelijke bijwerkingen.

Estrofem bestellen zonder recept ↓

Prijs Estrofem € 48,50

  • Dosering: Estrofem Oestradiol hemihydraat
  • Prijs Estrofem (incl. online consult): vanaf € 48,50

3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:
België:

De werking van Estrofem

EstrofemEstrofem bevat het actieve ingrediënt estradiol. Dit is een vorm van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Oestrogeen is verantwoordelijk voor het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, zoals de menstruatiecyclus, botdichtheid en de gezondheid van de voortplantingsorganen. Tijdens de menopauze neemt de natuurlijke productie van oestrogeen af, wat kan leiden tot nare symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en botverlies. Estrofem vult de afgenomen oestrogeenspiegels aan, waardoor het lichaam de nodige hormonen krijgt en de symptomen verminderen.

De gebruiksaanwijzing van Estrofem

Volg voor het gebruik van Estrofem de voorschriften van uw arts goed op. Lees daarnaast voor het eerste gebruik ook de bijsluiter goed door. Hierin staat een volledig overzicht van gebruiksinstructies. Gewoonlijk wordt het oraal ingenomen, met of zonder wat voedsel en water. De dosering varieert afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt en de ernst van de symptomen. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering niet te overschrijden en eventuele vragen of zorgen met de behandelend arts te bespreken. Voor vrouwen die hun baarmoeder nog hebben, wordt vaak gecombineerde HST voorgeschreven. Dit betekent dat naast oestrogeen ook progestageen wordt ingenomen om het risico op baarmoederkanker te verminderen. Daarnaast is dit geneesmiddel alleen beschikbaar op doktersvoorschrift. U kunt het dus niet aanschaffen bij een drogist.

Wel kunt u een bestelling plaatsen bij een erkende online apotheek. Op basis van een medische vragenlijst beoordeelt een gekwalificeerd arts dan uw aanvraag. Na akkoord kunt u de medicijnen direct bestellen en thuis laten bezorgen. Zorg er bij het invullen van zo’n vragenlijst of bij een consult voor dat u uw arts op de hoogte stelt van uw medische geschiedenis. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk niet of minder geschikt. En het is ook belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om medicijnen op recept, maar ook om vrij verkrijgbare medicatie en supplementen.

Estrofem 2 mg bijsluiter

Bijwerkingen van Estrofem

Hoewel Estrofem effectief kan zijn bij het verminderen van menopauzeklachten, heeft het middel wel enkele mogelijke bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden:

  • Sommige vrouwen ervaren misselijkheid bij het gebruik van Estrofem, vooral bij de start van de behandeling;
  • Veranderingen in de borstgevoeligheid kunnen voorkomen;
  • Sommige gebruikers melden hoofdpijn als een bijwerking;
  • Bij gebruik van gecombineerde HST kunnen er vaginale bloedingen optreden;
  • Sommige vrouwen merken gewichtsveranderingen op tijdens het gebruik van Estrofem.

Het is erg belangrijk om bijwerkingen onmiddellijk met een arts te bespreken, vooral als ze aanhouden of verergeren. En merkt u na drie of vier maanden nog geen effect van de medicatie? Dan is het zinloos om deze nog langer te gebruiken. Wellicht zijn er andere geneesmiddelen die voor u beter werken en die uw arts kan voorschrijven. Estrofem kan een effectieve behandeling zijn voor vrouwen die last hebben van menopauzeklachten, maar het is van vitaal belang om het onder toezicht van een medische professional te gebruiken.