Home » Eczeem » Protopic

Wat is Protopic?

In sommige gevallen van ernstig eczeem (atopische dermatitis) werken conventionele behandelingen onvoldoende. In dat geval kan Protopic gebruikt worden om de symptomen te verminderen.

Protopic bestellen zonder recept ↓

Prijs Protopic vanaf € 61,25

  • Dosering: zoals voorgeschreven
  • Prijs Protopic (incl. online consult): vanaf € 61,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Zo werkt Protopic

Soms reageert ons afweersysteem te sterk. Dit is ook wat er gebeurt bij atopische dermatitis. De heftige reactie van het afweersysteem van de huid veroorzaakt huidontsteking. Symptomen daarvan zijn roodheid, droogheid en jeuk. Door Protopic zalf te gebruiken wordt de abnormale afweerreactie gestopt, waardoor ook de klachten afnemen. Het middel kan gebruikt worden door volwassenen wanneer er sprake is van eczeem dat niet verdwijnt door andere behandelingen (zoals corticosteroïden). Ook wanneer volwassenen dergelijke behandelingen niet verdragen kan gekozen worden voor Protopic. Als kinderen kampen met eczeem, waarbij lokale corticosteroïden niet afdoende werken, kan vanaf de leeftijd van 2 jaar ook dit geneesmiddel ingezet worden.

Zo gebruikt u Protopic

ProtopicGaat u dit geneesmiddel gebruiken? Bij het voorschrijven van het middel zal uw arts uitleggen hoe het dient te gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik uw apotheker, of lees de bijsluiter. Doorgaans gelden voor dit geneesmiddel de volgende aanwijzingen:

  • Smeer Protopic in een dun laagje op de plekken op de huid waar eczeem zit;
  • U mag dit middel bijna overal over het lijf gebruiken, dus ook op gezicht, hals en knieholtes;
  • Smeer het middel niet in de buurt van de neus, mond of ogen. Komt op dit plekken toch zalf terecht? Haal deze dan snel weg en spoel af met water;
  • Verbind de behandelde huid niet, zodat er voldoende lucht bij kan komen;
  • Was na aanbrengen van de crème uw handen, behalve als u de medicatie juist voor plekken op uw handen gebruikt;
  • Zorg dat de huid volledig droog is voordat u Protopic gebruikt;
  • Uw arts zal bekijken welke sterkte van dit middel u nodig heeft;
  • Doorgaans is de startdosering Protopic 0,1%, ’s morgens en ’s avonds aan te brengen. Na verloop van tijd zal uw arts bekijken of aanpassing van de dosering nodig is.

Mogelijke bijwerkingen Protopic

Bij gebruik van medicatie kunt u bijwerkingen ervaren. Dit geldt ook voor Protopic. Houd rekening met bijwerkingen zoals een branderig gevoel, jeuk, pijn en een verhoogde huidgevoeligheid. Overleg met uw arts als u veel last heeft van de bijwerkingen.