Home » Eczeem » Daktacort kopen

Daktacort is een lokale behandeling die gebruikt kan worden voor de behandeling van ontstekingen van de huid, waaronder dermatitis, eczeem en intertrigo (huiduitslag tussen huidplooien).

Daktacort bestellen zonder recept ↓

Prijs Daktacort € 43,70

  • Dosering: Daktacort crème of een zalf
  • Prijs Duac (incl. online consult): crème of een zalf vanaf € 43,70

Daktacort kopenKan ik Daktacort online kopen?

De online arts kan Daktacort online voorschrijven voor de levering van de volgende dag. Vul eenvoudigweg een snelle online consultatie in en het medicijn wordt de volgende ochtend met u verzonden.

Wat is Daktacort?

Daktacort preparaten bevatten twee actieve bestanddelen, miconazoolnitraat (2% w/w) en hydrocortison (1% w/w). Miconazoolnitraat is een imidazool- en triazoolderivaat dat zowel schimmelwerende als antibiotische eigenschappen heeft en de schimmel en bacteriën die de infectie veroorzaken doodt. Hydrocortison is een mild ontstekingsremmend topisch steroïde dat de ontsteking, roodheid, zwelling en jeuk van de huid vermindert die optreedt bij ontstekingsziekten van de huid.

Hoe Daktacort te gebruiken

Geneesmiddelen moeten worden gebruikt zoals uw arts u heeft verteld. Daktacort wordt geleverd als een crème of een zalf die op het oppervlak van uw huid wordt aangebracht. Meestal wordt een kleine hoeveelheid crème of zalf 2-3 keer per dag op het aangetaste huidoppervlak aangebracht. Als er geen verbetering optreedt na 7 dagen behandeling, praat dan met uw arts. Kinderen en ouderen mogen dit geneesmiddel niet langer dan enkele weken per dag gebruiken. Daktacort mag niet worden toegepast op grote huidgebieden of onder luiers bij kinderen, en kan de natuurlijke huidverdunning bij oudere mensen verergeren.

Bijsluiter Daktacort

Bijwerkingen van Daktacort

Als u last heeft van allergieën, stop dan met het gebruik van Daktacort en neem onmiddellijk contact op met uw arts. Dergelijke symptomen zijn onder meer zwelling van het gezicht en de keel, problemen bij het slikken of ademen en een verhoogde jeukende rode uitslag op de plaats van gebruik. Een paar mensen melden huid jeuk en een branderig gevoel en algemene prikkelbaarheid. Andere waargenomen effecten zijn de gevoeligheid van de huid op de plaats van behandeling, bleke huidvlekken en contactdermatitis.