Home » Diabetes » Diamicron

Wat is Diamicron?

Het geneesmiddel Diamicron wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het middel behoort tot de zogeheten sufonlyureum-derivaten en kan worden ingezet bij volwassen met suikerziekte type 2.

Diamicron bestellen zonder recept ↓

Prijs Diamicron € 51,50

  • Dosering: Diamicron MR 30 mg – 60 mg
  • Prijs Diamicron (incl. online consult): vanaf € 51,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waar wordt Diamicron voor gebruikt?

DiamicronAls een volwassene last krijgt van diabetes, zal de arts altijd eerst inzetten op leefstijlinterventies. Zo kunnen een beter dieet en meer lichaamsbeweging bijdragen aan een vermindering van de klachten. Ook gewichtsverlies kan een positief effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Werken deze interventies onvoldoende? Dan kan een middel als Diamicron voorgeschreven worden.

Zo wordt Diamicron gebruikt

Gaat u deze medicatie gebruiken? Volg dan altijd de aanwijzingen van uw arts goed op. Lees voor gebruik ook de bijsluiter, waarin staat hoe u de medicatie dient te gebruiken. Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende voorschriften:

  • De arts bepaalt de juiste dosering. Dit hangt af van de bloedsuikerspiegel;
  • Het is van belang om tijdens gebruik van dit middel ook andere factoren die van invloed kunnen zijn in de gaten te houden. Veranderingen in gewicht, stress, of meer of minder lichaamsbeweging kunnen ervoor zorgen dat de dosering aangepast moet worden;
  • Neem de tabletten in met wat water, tijdens het ontbijt. Slik de medicatie heel door. U kunt de tabletten wel halveren voordat u ze slikt;
  • Merkt u dat uw bloedsuikerspiegel hoog blijft, terwijl u deze medicatie gebruikt? Overleg dan met uw arts of apotheker.

Mogelijke bijwerkingen Diamicron

In de bijsluiter vindt u meer informatie over mogelijke bijwerkingen van dit middel. Zorg ervoor dat u hiervan voor het eerste gebruik op de hoogte bent, zodat u als dat nodig is snel kan handelen. Een vaak voorkomende bijwerking van Diamicron is een lage bloedsuiker, ook wel hypoglykemie genoemd. Als de bloedsuiker lang laag blijft, heeft dit slaperigheid en uiteindelijk zelfs het verlies van bewustzijn tot gevolg. Het is dus van belang om tijdig actie te ondernemen. Neem direct wat suiker in en schakel medische hulp in. Verder kunt u tijdens het gebruik van dit middel te maken krijgen met diverse andere bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, uitslag en jeuk. Overleg met uw arts wanneer u hier ernstige hinder door ervaart.