Home » Diabetes » Bydureon

Bydureon is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van type 2 diabetes. Het werkzame bestanddeel in dit middel is exenatide, een GLP-1 receptoragonist. Bydureon werkt door de bloedsuikerspiegel te verlagen en de insulineproductie te stimuleren wanneer dat nodig is. Het is een langwerkend middel, dat eenmaal per week wordt toegediend en helpt bij het verbeteren van de controle over de bloedsuiker bij mensen met diabetes type 2.

Bydureon bestellen zonder recept ↓

Prijs Bydureon vanaf € 29,00

  • Dosering: Bydureon Exenatide
  • Prijs Bydureon (incl. online consult): vanaf € 29,00

3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Werking van Bydureon

BydureonDe werking van dit geneesmiddel berust op het nabootsen van het natuurlijke hormoon GLP-1, dat van nature in het lichaam voorkomt en een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. GLP-1 stimuleert de afgifte van insuline uit de alvleesklier wanneer de bloedsuikerspiegel stijgt, wat helpt om glucose uit het bloed in te cellen te transporteren voor energie. Het remt ook de afgifte van glucagon, een hormoon dat de bloedsuikerspiegel verhoogt. En het vertraagt de lediging van voedsel uit de maag naar de darmen, waardoor de eetlust vermindert.

Eenvoudige gebruiksaanwijzing

Bydureon wordt meestal geleverd in de vorm van een voorgevulde injectiepen. Het is belangrijk dat de gebruiksaanwijzing zorgvuldig gevolgd wordt. Zo wordt ervoor gezorgd dat de juiste dosering en de juiste toedieningsprocedure gewaarborgd worden. Voordat u begint met het gebruik van dit geneesmiddel, zal de arts u een gedetailleerde instructie geven over hoe u het middel moet toedienen. Het is essentieel dat u de instructies goed begrijpt en toepast. Heeft u hier vragen over? Raadpleeg dan uw arts of uw apotheker. Welke dosering u toe moet dienen is afhankelijk van de individuele medische behoeften en respons op het middel. Meestal wordt een toediening per week voorgeschreven, die bij voorkeur wekelijks rond hetzelfde tijdstip wordt toegediend. De pen die u van de apotheker ontvangt bevat al de juiste dosering en is eenvoudig in gebruik. De medicatie dient met behulp van de injectie onder de huid gebracht te worden. Tijdens het gebruik van Bydureon zal de arts regelmatig bloedsuikercontroles bij u uitvoeren. Dit is erg belangrijk, omdat de behandeling op deze momenten geëvalueerd wordt, om eventuele aanpassingen in de dosering te doen.

Bydureon bijsluiter

Bijwerkingen van dit middel

Bydureon kan net als andere geneesmiddelen bijwerkingen veroorzaken. Veel voorkomende bijwerkingen zijn onder meer braken, diarree, misselijkheid, hoofdpijn en buikpijn. In de meeste gevallen zijn de bijwerkingen licht en slechts tijdelijk. Blijft u veel last houden van bijwerkingen, of heeft u bijwerkingen die niet in de bijsluiter vermeld staan? Overleg dan met uw arts. Zorg er ook voor dat uw arts weet welke medicijnen u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben en uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van kan zijn. Een wisselwerking kan niet alleen plaatsvinden tussen voorgeschreven medicijnen, maar ook met vrij verkrijgbare medicatie en supplementen. Ook is het van belang dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of heeft gehad. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk niet of minder geschikt.