Home » COPD » Spiolto Respimat

Spiolto Respimat is een inhalator die wordt voorgeschreven voor de behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD). COPD is een ernstige aandoening die de luchtwegen aantast en de ademhaling bemoeilijkt. Als u deze medicatie krijgt voorgeschreven, is het belangrijk om de aanwijzingen van uw arts goed op te volgen en te weten welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten.

Spiolto Respimat bestellen zonder recept ↓

Spiolto Respimat vanaf € 78,50

  • Dosering: Spiolto Respimat Olodaterol + Tiotropium
  • Prijs Spiolto Respimat (incl. online consult): vanaf € 78,50
3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:
Nederland:
België:

De toepassing van Spiolto Respimat

Spiolto RespimatSpiolto Respimat is ontworpen om de symptomen van COPD te verlichten en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Het bevat twee actieve ingrediënten: tiotropium en olodaterol. Tiotropium behoort tot de klasse van langwerkende muscarine-antagonisten (LAMA), terwijl olodaterol een langwerkende beta-2 adrenerge agonist (LABA) is. Samen werken ze om de luchtwegen te verwijden, waardoor de ademhaling wordt vergemakkelijkt en kortademigheid wordt verminderd. De langdurige werking van Spiolto Respimat zorgt voor een stabiele behandeling en verbetering van de longfunctie.

De gebruiksaanwijzing van Spiolto Respimat

Om een optimaal resultaat te behalen, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing van Spiolto Respimat nauwkeurig te volgen. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter door, want hierin vindt u ook een volledige gebruiksaanwijzing. Enkele algemene richtlijnen zijn:

  • Gebruik Spiolto Respimat zoals voorgeschreven door uw arts. De dosering kan variëren, dus volg strikt de voorschriften op het recept;
  • De inhalator moet dagelijks worden gebruikt op hetzelfde tijdstip, bij voorkeur in de ochtend;
  • Controleer of het doseermechanisme correct werkt voordat u de inhalator gebruikt;
  • Plaats uw lippen rond de mondstukopening en adem krachtig uit. Adem diep in terwijl u op de knop drukt om het medicijn vrij te geven. Houd uw adem enkele seconden in om ervoor te zorgen dat de medicatie goed in de longen doordringt;
  • Spoel uw mond met water na gebruik om eventuele resten van het medicijn weg te spoelen;
  • Onderhoud van de inhalator is essentieel. Volg de instructies in de bijsluiter om de optimale werking ervan te behouden.

Hoewel Spiolto Respimat effectief is bij de behandeling van COPD, zijn er situaties waarin het mogelijk niet geschikt is. Het is raadzaam uw arts te raadplegen als u allergisch bent voor een van de actieve ingrediënten of als u bepaalde gezondheidsproblemen heeft, zoals een hartritmestoornis of een voorgeschiedenis van allergische reacties op medicijnen. Het verstrekken van een volledige medische geschiedenis stelt uw arts in staat om de geschiktheid van Spiolto Respimat voor uw specifieke situatie te beoordelen. 

Mogelijke bijwerkingen Spiolto Respimat

Het gebruik van Spiolto Respimat kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze ervaart. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, en een droge mond. Deze symptomen kunnen in de beginfase van de behandeling optreden en nemen vaak af na verloop van tijd. In zeldzamere gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals hartkloppingen of allergische reacties. Het is belangrijk om bijwerkingen te melden aan uw arts, vooral als ze aanhouden of verergeren.

Spiolto Respimat bijsluiter

Spiolto Respimat online aanschaffen

Spiolto Respimat is een medicijn dat alleen op doktersvoorschrift beschikbaar is, maar het is mogelijk om het online aan te schaffen via gecertificeerde online apotheken, zoals Treated en Dokteronline. Door een online medische vragenlijst in te vullen, kan een gekwalificeerd arts uw geschiktheid voor het medicijn op basis van uw medische geschiedenis inschatten. Na goedkeuring wordt Spiolto Respimat discreet naar uw huisadres verzonden. Het online medisch consult bij Treated is inbegrepen bij de prijs en zorgt voor een veilige aankoop zonder onverwachte kosten.