Home » COPD » Mucodyne kopen

Mucodyne SanofiHet medicijn Mucodyne wordt gebruikt wanneer er hinder wordt ondervonden van slijmhoest. Dit kan bij verschillende aandoeningen het geval zijn. Denk bijvoorbeeld aan klachten met betrekking tot COPD. Ook problemen zoals taaislijmziekte kunnen slijmhoest met zich meebrengen. Door dit medicijn te gebruiken is het mogelijk dat de klachten verzacht kunnen worden. Wel is het dan van belang dat het medicijn op de juiste wijze wordt toegediend. Op deze wijze wordt het slijm in de longen op de juiste manier verdund en kunnen de klachten afnemen.

Mucodyne bestellen zonder recept ↓

Prijs Mucodyne vanaf € 89,10

  • Dosering: carbocisteïne per 5 ml. – 375 mg. carbocisteïne
  • Prijs Mucodyne (incl. online consult): siroop of capsules– vanaf € 89,10

Mucodyne kopen zonder recept

Bijwerkingen van Mucodyne

Als het gaat over de bijwerkingen van Mucodyne, dan zal het vooral gaan over maagklachten, misselijkheid en diarree. Dit zijn over het algemeen klachten van tijdelijke aard die vooral in het begin wanneer het medicijn net gebruikt wordt optreden. Deze trekken dan ook snel weer weg. Anders is dat wanneer er overgevoeligheid voor het medicijn blijkt te bestaan. De werkzame stof wekt dan een allergie op. In dat geval moet er worden gestopt met het gebruik. Licht de arts hierover in. Het is dan van belang dat een andere oplossing wordt gezocht.

Dosering en gebruik Mucodyne

Mucodyne gebruiken gaat door middel van een drank. Deze moet aan de hand van de juiste dosering in een maatbeker worden ingenomen. Hierin wordt het medicijn zonder het te verdunnen afgemeten. Het gebruik hangt af van het soort klacht. Klachten van tijdelijke aard in de vorm van aanvallen vragen om een gebruik van enkele dagen. Chronische klachten daarentegen vragen om gebruik met een vaste regelmaat. Het is belangrijk om het medicijn dan in een vast ritme op vaste momenten op de dag in te nemen om optimale werking te ervaren. De arts kan hier goede duidelijkheid over verschaffen wanneer het middel wordt voorgeschreven.

Actieve ingrediënten

Het actieve bestanddeel in Mucodyne is carbocisteïne. Dit is een zogenaamde slijmverdunner. Het middel zorgt ervoor dat het slijm dat zich in de longe bevindt wordt verdund. Daardoor kan het makkelijker op te hoesten worden. Dit betekent dus ook dat de klachten daardoor enigszins kunnen worden verlicht voor patiënten.

Vergelijkbare medicijnen COPD

  • Ipratropium Steri-Neb
  • Combivent
  • Eklira Genduair
  • Seebri Breezhaler
  • Respontin
  • Spiriva
  • Onbrez Breezhaler