Home » Constipatie » Normacol kopen
Normacol NorgineProblemen met de ontlasting kunnen een aanleiding zijn om Normacol te gaan gebruiken. Het medicijn wordt bijvoorbeeld voorgeschreven bij te harde ontlasting (constipatie) of bij aambeien. Dit komt omdat het medicijn helpt om meer water in de ontlasting vast te houden. Hierdoor wordt het zachter en kan herstel plaatsvinden. Het zal al binnen enkele dag zo zijn dat de klachten minder hevig worden. Het kan wel tot enkele weken duren voor de klachten volledig verdwijnen. Gebruik op de juiste wijze is in ieder geval een belangrijke factor. Let hier goed op.

Normacol bestellen zonder recept ↓

Prijs Normacol € 51,00

  • Dosering: 620 milligram sterculia gom per gram
  • Prijs Normacol (incl. online consult): 30 sachets met elk 10 gram – vanaf € 51,00

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Normacol kopen zonder recept

Bijwerkingen van Normacol

Normacol gaat in de regel gepaard met weinig bijwerkingen. Het is vooral belangrijk voor diabetici om te weten dat dit product suiker bevat en dat dit dus ook merkbaar kan zijn doordat diabetesklachten zich gaan uiten. Een bijwerking die meer algemeen van aard is, is de werking op de buik. Die kan opgeblazen of vol voelen, met winderigheid, misselijkheid en krampen als gevolg. Deze klachten zullen normaal gesproken al snel minder worden. Meestal duurt dit enkele dagen. Blijft dit aanhouden, dan is het altijd belangrijk om de dokter hierover in te lichten.

Gebruik van Normacol

Normacol bestaat uit korrels. Deze moeten in de mond worden gestopt, zonder erop te kauwen. Vervolgens moet met een groot glas water alles worden doorgeslikt. Het water is hierbij zeer belangrijk, want dit moet in de ontlasting worden vastgehouden. Houd het daarom dus niet bij enkele slokken, maar drink goed door. Ook de rest van de dag moet er voldoende gedronken blijven worden. Let goed op het moment van inname. Dit mag niet vlak voor het slapengaan, dit kan problemen met verstopping of afsluiting van de darmen opleveren. Beter is het om na het eten de medicijnen te nemen.

Werkzame ingrediënten

Sterculiagom is het actieve bestanddeel dat in Normacol te vinden is. Dit is een laxerende stof. Doordat het zich met de darminhoud mengt en in staat is om vocht op te nemen, wordt de ontlasting zachter waardoor het beter kwijt te raken is. De darmen worden gemotiveerd om harder te werken hierdoor.

Vergelijkbare medicijnen constipatie

  • Fybogel Mebeverine
  • Movicol