Home » Combinatiepil » Minulet

Er zijn diverse vormen van anticonceptie beschikbaar, waaronder anticonceptiepillen. Minulet is een voorbeeld van zo’n pil, die gebruikt kan worden wanneer u niet zwanger wilt raken.

Minulet bestellen zonder recept ↓

Prijs Minulet vanaf € 39,25

  • Dosering: 0,075 mg gestodeen en 0,030 mg ethinylestradiol
  • Prijs Minulet (incl. online consult): vanaf € 39,25

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Minulet gebruikt?

MinuletDe anticonceptiepil Minulet bevat twee werkzame hormonen, waardoor deze bij de zogeheten combinatiepillen hoort. Het ene hormoon is gestodeen, dat een vergelijkbare werking heeft als het vrouwelijke lichaamseigen hormoon progesteron. Het andere hormoon is ethinylestradiol, een synthetische versie van het lichaamseigen hormoon oestrogeen. Minulet is een één fase-pil, wat betekent dat elke tablet dezelfde hoeveelheid hormonen bevat. Daarnaast is het ook een lichte pil, omdat er relatief weinig hormonen in zitten. Dit doet overigens niets af aan de betrouwbaarheid van dit medicijn. Zolang deze pil dagelijks rond hetzelfde tijdstip wordt ingenomen en er geen pillen vergeten worden, is de betrouwbaarheid zeer hoog.

Zo gebruikt u Minulet?

Minulet wordt geleverd in strips van 21 tabletten. Wanneer u de medicatie voor het eerst gaat gebruiken, is het belangrijk dat u eerst de bijsluiter goed doorleest. Hierin staat ook meer informatie over de wijze van gebruik. Over het algemeen gelden de volgende voorschriften:

  • Op de strip staat de volgorde aangegeven met behulp van de dagen van de week. Zo weet u precies welke tablet u moet slikken en valt het snel op wanneer u een tablet vergeten bent;
  • Slik de pil dagelijks rond hetzelfde tijdstip, eventueel met wat water;
  • Slik 21 dagen lang iedere dag een tablet. Las daarna een stopweek in van 7 dagen. Tijdens deze stopweek slikt u geen pil. Over het algemeen krijgt u dan na een aantal dagen een bloeding;
  • Start direct na de stopweek weer met een nieuwe strip, ook wanneer uw bloeding nog niet voorbij is;
  • Wat de beste dag is om met dit medicijn te beginnen, hangt af van uw startsituatie. Kijk in de bijsluiter voor meer informatie, of overleg met uw arts of apotheker.

Mogelijke bijwerkingen van dit medicijn

Net als andere medicatie kan Minulet bijwerkingen hebben. Schakel direct een arts in wanneer u ernstige bijwerkingen ervaart. Verder zijn er bijwerkingen die vaak gemeld worden, waaronder schimmelinfecties, doorbraakbloedingen, depressie, hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn en verandering in de menstruatie.