Home » Combinatiepil » Femodette kopen
Femodette BayerFemodette wordt gebruikt als anticonceptiemiddel. Het valt onder de middelen die combinatiepillen worden genoemd. Dat betekent dat er twee stoffen worden gebruikt die samenwerken om voor anticonceptie te zorgen. Deze middelen brengen het lichaam in een staat waarbij het lijkt alsof de eisprong al heeft plaatsgevonden. Op die manier is er een goede betrouwbaarheid, van 99 procent, te garanderen. Wel is de juiste manier van gebruiken uiterst belangrijk. Wanneer dit niet gebeurt, dan zal de betrouwbaarheid snel dalen. Het is daarom dus ook zeer belangrijk om hier goed op te letten.

Femodette bestellen zonder recept ↓

Prijs Femodette vanaf € 60,49

  • Dosering: 20µg/75µg Ethinylestradiol/Gestodene
  • Prijs Femodette (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 60,49

3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Femodette kopen zonder recept

Femodette en bijwerkingen

Er zijn verschillende bijwerkingen aan het gebruik van Femodette te koppelen. Wel is het goed om te weten dat het ook goed mogelijk is dat geen enkele bijwerking ervaren wordt. Is dit wel het geval, dan zal het gaan om bijvoorbeeld: maagpijn, misselijkheid of braken, wisselingen in het lichaamsgewicht, hoofdpijn, last van de borsten of wisselingen in stemming. Ook het vasthouden van vocht in het lichaam komt voor. Daarnaast kunnen huiduitslag en jeuk bijwerkingen zijn. Wanneer deze laatste hevig voorkomen, dan kan dit erop duiden dat er een allergie voor de werkzame stoffen in het middel bestaat.

Hoe is Femodette te gebruiken?

Het gebruik van Femodette luistert zeer nauw. Er moet vanaf de eerste dag van de menstruatie gedurende drie weken iedere dag op hetzelfde tijdstip een pil worden ingenomen. Dit mag absoluut niet vergeten worden. Wanneer een dosis vergeten wordt zakt de betrouwbaarheid direct in. Na drie weken volgt een periode van zeven dagen zonder inname. Daarna begint het weer opnieuw. Deze reeksen van 28 dagen moeten worden volgehouden zolang zwangerschappen voorkomen moeten worden. Het is belangrijk om de pillen op volgorde van de strip in te nemen. Zo kan een dosis vergeten ook minder snel voorkomen. Doe dit met enkele slokken water.

Actieve ingrediënten

In Femodette zitten twee synthetische varianten van vrouwelijke hormonen. Het betreft gestodeen en ethinylestradiol. Daarmee kan het lichaam in de juiste staat worden gebracht om te voorkomen dat zwangerschap ontstaat. De varianten op de hormonen hebben dezelfde uitwerking als de hormonen zelf normaal gesproken zouden hebben op het lichaam.