Home » Champix kopen bij Kruidvat of Etos

PfizerStoppen met roken is voor veel mensen een grote wens. Stoppen kan echter lastig zijn, doordat de stoffen in sigaretten een verslavende werking hebben. Wilt u stoppen met roken? Dan zijn er gelukkig heel wat hulpmiddelen te vinden die het stoppen makkelijker maken. Zo kunt u overwegen om medicatie te gaan gebruiken, zoals Champix. Houd er dan wel rekening mee dat dergelijke medicatie niet vrij verkrijgbaar is bij een drogist, zoals Etos of Kruidvat.

Champix Online Apotheek ↓

Prijs Champix € 100,45

  • Dosering: Champix Varenicline Tartrate
  • Prijs Champix (incl. online consult): Vanaf € 100,45

Wat is Champix?

Champix kopen bij Kruidvat of EtosHet geneesmiddel Champix bevat de werkzame stof varenicline. Deze stof zorgt ervoor dat uw brein minder gevoelig wordt voor nicotine. Het gevolg daarvan is dat de trek in een sigaret minder sterk wordt. Stoppen met roken is belangrijk, omdat deze gewoonte allerlei vervelende gezondheidseffecten kan hebben. Zo kunnen rokers last hebben van een stinkende adem en gele tanden, maar op de lange termijn zijn de gevolgen nog veel groter. Uiteindelijk kunt u als roker chronische aandoeningen ontwikkelen, zoals astma en COPD. Hoewel dit voor veel mensen redenen zijn om te stoppen met roken, kan het stoppen zelf erg lastig zijn. Wanneer u stopt kunt u namelijk te maken krijgen met lichamelijke en psychische klachten, waardoor het lastiger wordt om de sigaretten links te laten liggen. Champix is een medicijn wat in dit geval het stoppen kan vergemakkelijken.

Hoe wordt Champix gebruikt?

Champix is beschikbaar in tabletvorm met verschillende doseringen varenicline. Doorgaans wordt in eerste instantie een lichte dosering voorgeschreven. Zo kunt u ervaren of de effecten merkbaar zijn. Merkt u onvoldoende? Dan kan besloten worden om de dosering te verhoging. Door de werkzame stof varenicline zal u minder verlangen naar sigaretten. Daarnaast kan de stof de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken verminderen. Varenicline kan namelijk de werking van nicotine nabootsen, waardoor het lichaam minder merkt van het stoppen met roken.

Kan ik Champix kopen bij Etos, Kruidvat of drogist?

Wilt u graag Champix gaan gebruiken, om het stoppen met roken te vergemakkelijken? Dan is het goed om te bedenken dat dit middel niet verkrijgbaar is bij een drogist, zoals Etos of Kruidvat. Het middel is namelijk alleen op voorschrift door een gekwalificeerd arts beschikbaar. Het is mogelijk om via de online apotheek een medische vragenlijst in te vullen, waarna een arts kan beoordelen of dit middel inderdaad voor u geschikt is. Dan wordt er alsnog een recept uitgeschreven en kunt u de bestelling online plaatsen. Meestal heeft u uw medicatie dan de eerstvolgende werkdag al in huis.